Третото летище в Истанбул ще бъде открито днес на националния

...
Третото летище в Истанбул ще бъде открито днес на националния
Коментари Харесай

Бойко Борисов ще бъде гост на откриването на новото летище в Истанбул

Третото летище в Истанбул ще бъде намерено през днешния ден на националния празник на страната - 95-ата годишнина от основаването на Турската република. Гост на церемонията ще бъде и българският министър председател Бойко Борисов, съобщи БНР.
Летището е едно от най-големите в света и цената му досега е над 6 милиарда евро. Днес ще бъдат открити две писти от първата фаза на плана. Началото на строителството беше сложено през 2014 година
Аерогарата ще бъде с потенциал от 90 млн. пасажери годишно до 2023 година При постигане на този пътникопоток, ще стартира подготовката за стартиране на втората фаза на аеропорта.
Новото летище ще може да приема и изпраща най-големите в света самолети " Боинг " и " Еърбъс ". От компанията оператор оповестиха, че при строителството са прилагани най-нови " зелени " технологии и летището ще икономисва електричество и вода.
На церемонията по откриването се чака президентът Ердоган да заяви името на новия аеропорт. Присъствието си са удостоверили държавните глави на 8 страни. Премиерът Бойко Борисов ще бъде единственият министър председател на страна членка от Европейския съюз, който ще почете церемонията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР