Третото издание на поредицата от дискусии “Диалози за София” ще

...
Третото издание на поредицата от дискусии “Диалози за София” ще
Коментари Харесай

“Диалози за София” разглежда взаимовръзките между темите “Облик и бизнес”


Третото издание на поредицата от полемики “Диалози за София” ще прегледа тематиките “Облик и бизнес” и ще сложи фокус върху частната самодейност за реклама и търсене на известност на бизнеса, и други негови намеси, като да вземем за пример местата за хранене, които употребяват и оформят градското пространство, и директно въздействат върху образа на средата. Ще чуем къса презентация от екипа на Визия за София на събрана информация по тематиките, разглеждайки относителен разбор с други места и градове, данни за положението и подхванати до момента ограничения в София, както и няколко експертни мнения на представители на разнообразни страни, които целят да основат основата на осведомен и работлив разговор.

Потвърдили участници са арх. Здравко Здравков, основен проектант на Следствен отдел към окръжна прокуратура, Иво Панталеев, А.Д.А, създатели на плана за възобновяване на ул. Граф Игнатиев и насоките за оформление на фасадите по улицата, Ирина Мутафчийска, ръководител на Съюза на урбанистите в България, работила по Градски стандарт, Атанас Димитров, ръководител на Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Милен Попов, притежател на Ideacomm, компания за външна реклама, Ивайло Митев, представител на Националната асоциация на строителни бизнесмени.

Събитието е с вход свободен за всеки, който желае да изрази отзиви и оферти и да взе участие в търсенето на консенсус по тематиките, свързани с образната среда в града. Целта на полемиката е генериране на хрумвания за вероятни стратегически решения и положителни практики, които могат да подобрят опциите за наличие и известност на бизнеса, като в същото време се преценяват и акцентират присъщите черти на градската среда. Събитието ще се организира на 18 септември (вторник) oт 18:00 до 19:30 ч. в изложба Структура на ул. „ Кузман Шапкарев “ 9.

В хода на разговора ще обсъдим по какъв начин образът на града оказва директен резултат освен върху неговата еднаквост, само че и върху неговата прелест за хора и вложения. Той е един от инструментите, посредством които градовете основават имиджа си на привлекателна дестинация и се конкурират между тях. Визуалната среда, която бизнесът основава със своята интензивност, въздейства директно на просперитета на града, а затова и на неговия бизнес. Tези и доста други въпроси и взаимовръзки ще разгледаме в търсене на салдото сред ползите на другите заинтригувани страни.

Дискусията се провежда от Визия за София – самодейност на Столична община за основаване на споделена и дълготрайна тактика за развиване на София и крайградските територии, и Форум Гражданско Участие с финансовата поддръжката на Столична община, Програма Европа 2018 година Събитието е част от поредицата “Диалози за София” – полемики по значими за Столична община тематики, които се организират като част от процеса по основаване на споделена и дълготрайна тактика за развиване на града Визия за София. Диалозите целят да покажат смисъла на взаимовръзките сред разнообразни трендове и градоустройствени практики в града, да показват обобщението на наличните данни, и да провокират и модерират осведомен разговор, въвличайки представители на разнообразни заинтригувани страни, и събирайки разнообразни отзиви в търсенето на консенсус и най-ефективни практики и стратегически решения.

“Диалози за София” е поредност от полемики по значими за Столична община тематики, които се организират в като част от процеса по основаване на споделена и дълготрайна тактика за развиване на града Визия за София. Диалозите целят да покажат смисъла на взаимовръзките сред разнообразни трендове и градоустройствени практики в града, да показват обобщението на наличните данни, и да провокират и модерират осведомен разговор, въвличайки представители на разнообразни заинтригувани страни, и събирайки разнообразни отзиви в търсенето на консенсус и най-ефективни практики и стратегически решения. Първите тематики на “Диалози за София”, които ще бъдат разисквани в тяхната взаимосвързаност бяха “Небостъргачи и придвижване” и “Бедност и отпадъци”.

Форум Гражданско Участие е мрежа от цивилен организации от цялата страна. Насърчава съдействието сред Неправителствени организации, жителите и локалните и национални институции и работи за структурирано гражданско присъединяване във вземането на решения и формулирането на политики.

Визия за София е самодейност за основаване на споделена и дълготрайна тактика за развиване на София и крайградските територии. Проектът има упоритостта да опише града, в който желаеме да живеем и да усъвършенства метода на градско обмисляне, като включи още при започване на процесите на взимане на решения всички хора и организации, които вземат участие в основаването на общото бъдеще на София: общински управляващи, неправителствени организации, вложители, откриватели, специалисти и жители. Задачи на Визията са разбор на моментното положение на София и основаването на механизми за стабилно взаимоотношение сред заинтригуваните страни и идентифициране на споделени цели. Проектът е самодейност на Столична община и ще послужи за основа на всички бъдещи тактики за развиване на града до 2050.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР