Третото издание на маратон Кюстендил ще се състои на 18

...
Третото издание на маратон Кюстендил ще се състои на 18
Коментари Харесай

Третото издание на маратон Кюстендил ще се състои на 18 септември

Третото издание на маратон " Кюстендил " ще се състои на 18 септември, оповестиха от Общината, които са съорганизатори на самодейността. В програмата на надпреварата има всеобщ старт за деца, родители и фенове на 2 км в центъра на града, както и полумаратон и класическата отдалеченост на маратона 42.195 км.

Състезанието по маратон ще бъде балкански и народен шампионат. От 14 до 18 септември в града ще се състои и лагер по програмата „ Да открием 200 гения за атлетиката в България “, където се чакат над 300 деца от цялата страна, които ще упражняват в Кюстендил и ще имат опция да се включат в маратона.

Наградният фонд за другите категории  маратона и полумаратона е 20 000 лв..

Състезанието е отворено за всички фенове, които желаят да се включат на полумаратон и маратон, а бягането на 2 км не изисква предварителна регистрация, прецизираха уредниците.

Програмата на маратона стартира на 15 септември (четвъртък) с детска атлетика - на стадионите " Странджа " и " Осогово " и Спортен център " Трите буки ". На 17 септември (събота) ще се състои шампионат " Децата на Кюстендил " и награждаване на децата от програмата " Да открием 200 гения за атлетиката в България ". 

Стартът на маратона и полумаратона е на 18 септември, от 9:00 часа, а двукилометровият за фенове - от 9:10 часа.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР