Третокласникът Александър Замов спечели златен медал от есенния кръг на

...
Третокласникът Александър Замов спечели златен медал от есенния кръг на
Коментари Харесай

Третокласник със златен медал по математика

Третокласникът Александър Замов завоюва златен орден от есенния кръг на шестия шампионат „ Математика без граници ”. Той учи в хасковското учебно заведение " Св. Иван Рилски ".

Това е следващото отличие за Алекс. Момчето се явява от първи клас на надпревари и жъне триумф в дебрите на точната просвета.

Алекс печели първо място от “Европейско кенгуру ”, първо на Великденското математическо съревнование и стига до край в “Математически гении ”. От шампионата ”Математика без граници ” до момента има 1 златен, 1 бронзов и 3 сребърни медала.

Алекс е взел участие също в други надпревари и има няколко класирания в първата петица. Сред тях са “Черноризец Храбър ”, “Иван “Салабашев ”, “Перперикон ”.

Състезанието “Математика без граници ”, в което Алекс завоюва най- скорошния си орден, е интернационално. В есенния кръг тази година са взели участие 21 298 възпитаници от 20 страни.

Наградите на победителите– документи и медали, бяха изпратени по места преди дни. Ще следва и зимен кръг, само че в шампионата имат опция да се включват възпитаници и учебни заведения, които не са взели участие в есенния кръг.

Още двама хасковски възпитаници са с медали. Със сребърни се окичиха Нури Хасан от 12 клас от Математическата гимназия и Велизар Котов от 3 клас от " Христо Смирненски ". Нури неотдавна се върна и със златно отличие от " Перперикон ".

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР