Третодивизионният Саарбрюкен се класира за полуфиналите на Купата на Германия,

...
Третодивизионният Саарбрюкен се класира за полуфиналите на Купата на Германия,
Коментари Харесай

Приказката продължава: Саарбрюкен взе скалпа и на Гладбах!

Третодивизионният Саарбрюкен се класира за полуфиналите на Купата на Германия, откакто отстрани елитния Борусия Мьонхенгладбах, побеждавайки го с 2:1 вкъщи в четвъртфинален мач след поврат от 0:1.

Интересно е, че Саарбрюкен не е за първи път в тази фаза на шампионата, а последното постигане до този стадий на конкуренцията не бе от дълго време. Това се случи през сезон 2019/20, когато скромният отбор бе отстранен от Байер Леверкузен.

Още в осмата минута Борусия Мьонхенгладбах излезе напред в резултата. Франк Онора откри Робин Хак в наказателното поле, а той се озова самичък против вратаря и с удар в долния десен ъгъл се разписа за 0:1.

Само три минути по-късно Саарбрюкен съумя да изравни. Амин Наифи овладя топката след рикошет и насочи удар от границата на наказателното поле към левия ъгъл, а изстрелът му се озова в мрежата – 1:1.

След това Гладбах сътвори голям брой положения, само че не ги оползотвори и бе осъден. В добавеното време на срещата Фабио Ди Мичеле Санчес от аутлинията откри Кай Брюнкер, който се лекост вкара в долния десен ъгъл за сензационния краен резултат 2:1.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР