Трето издание на играта Опознай Димитровград, за да го обикнеш“

...
Трето издание на играта Опознай Димитровград, за да го обикнеш“
Коментари Харесай

Стартира трето издание на играта „Опознай Димитровград“

Трето издание на играта „ Опознай Димитровград, с цел да го обикнеш “ започва от през днешния ден Детският и юношески център в града. След като през 2022 година децата и младежите посетиха културните институции, а през 2023 година – паметниците, тази година ще имат опцията да посетят останалите институции в града: Районен съд, Автогара, ЖП гара, Районна пощенска станция, Храм „ Свети Димитър “, Районно ръководство на Министерство на вътрешните работи, Районна работа „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “, Многопрофилна болница за интензивно лекуване „ Света Екатерина “ и Спорна зала „ Младост “.

Играта ще продължи до 30 август, като всички искащи деца над 7 години и младежи могат да получат в постройката на Детския и юношески център книжката „ Опознай Димитровград, с цел да го обикнеш - 3 “, в която са включени съответните институции в Димитровград. Задачата на участниците е да открият къде се намират, да се снимат пред тях и да залепят фотографията на съответното място в книжката. След обиколката на всички девет институции би трябвало да предадат попълнената брошура със залепени фотоси в Детски и юношески център. Така те ще вземат участие в лотария с награди – екшън камери, с които ще имат опция да документират моменти от своя град по време на разходка или спорт.

Томболата с награди ще бъде изтеглена от кмета на община Димитровград Иво Димов по време на тържествата за празника на града 2 септември.

Играта се осъществя с финансиране от общинската стратегия „ Димитровград на младите “ за трета поредна година, прецизират уредниците от Детския и юношески център.

В първото издание през 2022г. се включиха над 200 деца и младежи, като посредством лотария бяха раздадени 13 велосипеда, 10 от които подариха спонсори. Миналата година от над 150 участници посредством чоп бяха изтеглени имената на 30 късметлии, които получиха подарък дрон, като обезпечените от уредниците бяха 7, а останалите- още веднъж от спонсори.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР