Трето денонощие България e във воден капан. Аварийни и пожарни

...
Трето денонощие България e във воден капан. Аварийни и пожарни
Коментари Харесай

Дядо отказа да се евакуира без животните си, арестуваха го

Трето денонощие България e във воден капан. Аварийни и пожарни екипи в цялата страна се надпреварват с времето, с цел да съумеят да спасят хора и къщи.
Още по тематиката
Сериозни проблеми поради пороите имаше в Югоизточна България. През деня придошли води заляха пътя Бургас-Созопол, който беше затворен. А довечера управляващите зaтвoрихa и пътя Coзoпoл-Примoрcкo в двeтe пocoки. Причинaтa - дъждът ce e уcилил и имa мнoгo вoдa нa пътя, откакто рeкa Рoпoтaмo e прeлялa, оповестиха от бургаската полиция.

В Софийско не престават опитите на хората да спасят имуществото си. В Южна България голямо свлачище се стовари на пътя към Гоце Делчев. Централният Балкан е покрит от сняг. Едни от най-натоварените проходи бяха блокирани. " Хаинбоаз " е затворен, комплицирана е обстановката и на " Шипка ". А синоптиците предизвестяват, че след водата идват ледени дни с минусови температури. Критични точки поради поройни дъждове или снеговалеж има на територията на цялата страна.

74-годишен мъж отказал на служители на реда и пожарникари да се изтегля от ранчото си, намиращо се на брега на река Струма край Благоевград, което било застрашено от наводнение, оповестява " 24 часа ". Мъжът първо се обадил, с цел да подаде сигнал за придошлите води на реката, а когато пристигнали чиновниците на реда и поискали да изтеглят него и животните му, той отказал. Наложило се служителите на реда да го задържат и изведат от ранчото със заповед за 24-часово задържане. Причината дядото да откаже да се изтегля била, че нямало кой да му храни животните. Наложило се пожарникарите с лодка да превозят няколко кози, кокошки и едно прасе до прилежащо ранчо, където да се грижат за тях.

Хиляди клиенти на ЧЕЗ от Западна България не престават да са без ток поради повреди, породени от снега и мощните дъждове в района. Най-много обитаеми места без електрозахранване има в Монтанско, в общините Георги Дамяново, Берковица, Чипровци и Вършец. В Софийска област най-вече проблеми с премахване на повредите екипите на ЧЕЗ са имали в Своге и Сливница. Около хиляда клиенти в Брегово, Видинско също са без електрозахранване.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР