Третият сезон на Драма клуб“ към ОУ Душо Хаджидеков“ с

...
Третият сезон на Драма клуб“ към ОУ Душо Хаджидеков“ с
Коментари Харесай

Ученически Драма клуб игра благотворително


Третият сезон на „ Драма клуб “ към ОУ „ Душо Хаджидеков “ с ръководители Иванка Александрова и Радка Чонова завърши с благотворително зрелище на сцената на Държавен куклен театър-Пловдив.

Тази година гениите твориха под мотото „ Да си друг, е ужасно! “ и показаха „ Хризантема “ по Кевин Хенкес и „ Грозното патенце “ по Ханс Кристиан Андерсен.

И двете творби внушават концепцията за полезността на всяко човешко създание и мястото му измежду другите,  което кореспондира с едни от акцентите в работата на клуба – създаване на положителни междуличностни взаимоотношения, възпитаване в полезности като ценене и приемане разликите сред хората, съпричастност, подготвеност за помощ.

Именно това подтикна ръководителите на клуба да придадат благотворителен темперамент на цялостната му активност, което бе осъществено посредством включване в разнообразни начинания през цялата образователна година, а събраните средства от финалната изява на децата ще бъдат предоставени на младежи с увреждания от Сдружение „ Паралелен Свят “.

По традиция дребните актьори освен приготвиха своите функции, само че интензивно участваха в изработването на декорите и маските. Този път рисуването на декора бе подкрепено от младите създатели Стефан и Христо Чонови.

Музикалното оформление на представлението още веднъж е заслуга на Живко Каратабанов, преподавател по музика в ОУ „ Душо Хаджидеков “, а за професионалното снимане на представлението се погрижи Студио „ Видеоклип “. Неговите обективи запечатаха вечно грейналите очи на малчуганите и щастливите усмивки на публиката.

Това е и най-голямата премия за труда на всички, които се включиха в реализацията на събитието. Особено скъпа бе професионалната поддръжка от екипа на Държавен куклен театър-Пловдив.

Театралното премеждие стана допустимо с финансовата поддръжка на Община Пловдив, която обезпечи средства за потребление залата на Кукления спектакъл и за ушиване на костюми. Последните са дело на Модна къща „ Пен Силует “, а спомагателна част от тях собственичката подари на клуба.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР