Третият самолетоносач на Китай – Фудзиен“, започна тестове за акостиране.

...
Третият самолетоносач на Китай – Фудзиен“, започна тестове за акостиране.
Коментари Харесай

Третият китайски самолетоносач започва тестове за акостиране

Третият самолетоносач на Китай – „ Фудзиен “, стартира проби за акостиране. Това демонстрира плавния прогрес в построяването и използването в деяние на кораба от стартирането му през юни. Тестовете идват и алегорично в чест на идната 10-годишнина от стартирането в употреба на първия самолетоносач на страната – кораба „ Ляонин “, съобщи .

През последните няколко дни на „ Фудзиен “ беше конфигурирано съоръжение и бяха извършени процеси по калибриране и свързани тестови задачи. Корабът има водоизместимост над 80 000 тона и е първият самолетоносач  в страната, оборудван с електромагнитни катапулти и спирателни устройства. „ Фудзиен “ беше пуснат в морето в Шанхай на 17 юни.

Като цяло, тестванията за акостиране се организират, когато корабът е дебаркирал в пристанището и включват тестване на бордовото съоръжение и машини и тяхната съгласуемост. Следващата фаза в проекта са морски тествания, които евентуално ще стартират през идната година.

Що се отнася до първия самолетоносач на страната, кораба „ Ляонин “, който е на път да отпразнува 10-ата си годишнина „ на работа “, неотдавна той организира обучение в Бохайско море с 24 изтребителя J-15, два хеликоптера Z-8 и хеликоптер Z-9.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР