Третият пол влиза в клас чрез електронна анкета на Европейската

...
Третият пол влиза в клас чрез електронна анкета на Европейската
Коментари Харесай

Третият пол влезе тайно в клас

Третият пол влиза в клас посредством електронна анкета на Европейската комисия, която прави оценка цифровите умения на възпитаници и учители у нас.

Когато свършат с отговорите, те би трябвало да дадат информация за себе си. Децата имат няколко варианти: "момиче ", "момче ", "друго ", или "предпочитам да не споделям ". Същият избор имат и преподавателите, написа в. "Телегаф ".

Програмата SELFIE (самооценка на ефикасното образование посредством поощряване на потреблението на новаторски просветителни технологии) започва у нас в края на предходната година и се чака да обхване над 200 школа в цялата страна. В анкетата въпросите са групирани в 6 тематични области. Сред тях има доста запитвания по отношение на достъпа до интернет в учебните заведения. Също по този начин учениците дават отговор и за образованието, оценяването и материалната база. Повечето учебни заведения още не са стартирали попълването на въпросниците, тъй като шефове желаят да трансформират част от тях.

"В информацията за попълващия бих премахнала опцията "друго " в градата за пола ", призна Надежда Николчева, шеф на столичното 31 СУЧЕМ. "Мисля, че е объркващо, би провокирало иронично отношение към половата принадлежност ", сподели още тя. Освен това директорката счита, че въпросът за пола няма нищо общо с дигитализаията. Надежда Николчева ще остави опцията на учениците да не споделят пола си.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР