Третият Мастърс финал в кариерата на Гришо му донесе дългоочакваното

...
Третият Мастърс финал в кариерата на Гришо му донесе дългоочакваното
Коментари Харесай

След 6 години аут , Гришо се завърна в Топ 10 на най-добрите тенесисти

Третият Мастърс край в кариерата на Гришо му донесе дълго чаканото завръщане измежду най-хубавите 10 на международната класация.

Гришо победи Александър Зверев в три сета и ще играе на край в Маями против Яник Синер, а без значение от неговия излаз, от понеделник България още веднъж ще има своя представител измежду първите 10 на мъжкия тенис, предава Dir.bg.

Ако не успее да завоюва финала против Синер, който е с актив от 21 победи в 22 мача от началото на сезона, Григор Димитров ще бъде №9 в света при обновяването на ранглистата.

Това е първото му завръщане в топ 10 от октомври 2018-а.

Седмица по-късно Григор към този момент е №11 и това поставя завършек на серията от 14 месеца непрекъснато престояване измежду най-хубавите 10, в това число и постигане до третото място в мъжкия тенис.

Последваха шест години на възходи и падения, в това число и спад до 78-ото място през лятото на 2019-а, когато обстановката в играта и резултатите на Григор бе потресаваща.

Но в последните моменти ставаме очевидци на същинско прераждане от родната звезда, като мнозина той даже е по-добър тенисист от оня през 2017-а, спечелил финалния АТР Мастърс в Лондон.

Григор обаче демонстрира страховит тенис в последните месеци. Освен няколко победи над топ 5 играчи, от него видяхме полуфинал на Мастърса в Шанхай, край на този в Париж, а в този момент и край в Маями.

Всичко това донесе заслуженото завръщане в топ 10 на родния тенисист.

Ако Димтиров извърви пътя в Маями до дъно и вдигне купата над главата си на следващия ден вечер, то от понеделник той ще бъде №7 в международната класация.

При подобен сюжет пред него ще бъдат единствено Новак Джокович, Карлос Алкарас, Яник Синер, Даниил Медведев, Александър Зверев и Андрей Рубльов.

Ако завоюва финала, то Гришо ще е записал победи над трима от гореспоменатите играчи единствено в границите на 72 часа, като и тримата са представители на топ 5.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР