Третият мандат за съставяне на правителство в рамките на този

...
Третият мандат за съставяне на правителство в рамките на този
Коментари Харесай

БСП връща днес на президента неизпълнения мандат

Третият мандат за сформиране на държавно управление в границите на този парламент ще бъде върнат през днешния ден от 10.00 часа несбъднат.

Това на процедура значи, че предстоят избори.

БСП връща мандата на президента Румен Радев откакто през вчерашния ден с гласовете на ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи, Възраждане и Има Такъв Народ точката с програмата импортирана от Корнелия Нинова беше извадена от дневния ред на Народно събрание.

Президентът следва да разпусне Народното събрание и да назначи за четвърти път служебно държавно управление. В взаимозависимост от това по кое време ще бъде преустановен животът на 47-ото Народно събрание зависи и по кое време ще бъде датата на изборите.

2 октомври е първата допустима дата при положение, че президентът разпусне в края на месеца сегашния парламент. В случай, че президентът реши да удължи с още една седмица работата на депутатите - датата е 9 октомври. Ако Румен Радев реши да се съобрази с първичната концепция на Българска социалистическа партия Народното събрание да работи до 15-ти август - то тогава ще гласуваме на 16 октомври.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР