Третият мандат за съставяне на правителство, ако с първите два

...
Третият мандат за съставяне на правителство, ако с първите два
Коментари Харесай

ОБЗОР: Новите избори май ще са през март, зейва огромна дупка в бюджета на Пловдив

Третият мандат за сформиране на държавно управление, в случай че с първите два не успее да се направи кабинет, ще бъде връчен след Нова година. Това съобщи през днешния ден президентът Румен Радев след консултациите с „ Демократична България ”. Държавният глава загатна, че нови избори явно се задават на хоризонта поради различията сред париите в Народното събрание. Вероятно следващият избор ще е през март 2023 година.
Прочетете още

Община Пловдив ще има голям недостиг на края на годината. Въпросът не е дали, а какъв брой огромна ще е дупката в бюджета. Тя изостава в събираемостта по редица пера, като доста тях са под 50% осъществяване към октомври. Това значи, че редица значими планове за Пловдив са пред угрозата да останат без финансиране.

Не по този начин стоят нещата с реконструкцията на Голямоконарско шосе. Днес комисията към градските управляващи са отворили ценовите предложения, като единствената компания позволена до финала е „ ИСА – 2000 ”. Средствата за ремонта на входа на Пловдив са от републиканския бюджет.

Базата на строителна компания с над 50-годишна история в Пловдив е пусната на търг от частен правосъден реализатор. Имотът е благосъстоятелност на “Теракоминженеринг " ЕООД, която е приемник на държавната СМУ " Исстрой ". След рухването на социализма у нас, компанията е приватизирана. 

Провеждането на общо заседание на студентите и докторантите в Университета по хранителни технологии в Пловдив за следващ път ескалира напрежението в университета и се стигна до намесата на полиция. Днес се проведоха избори за нов ръководител и заместник-председател на Студентския съвет и бе преустановен мандатът на представители на студенти и докторанти от Общото заседание на УХТ.

Жителите на седем асеновградски села ще продължат с протестните си дейности, откакто към този момент веднъж затвориха пътя Асеновград-Кърджали в символ на митинг. Тяхното неодобрение е против съмнителна по техните думи концесия за кариера, на която се добива мрамор и баластра. Тя е отдадена с решение на служебното държавно управление по предложение на Министерство на енергетиката.

Арестуваха водач след пердах поради преимущество на пътя в Пловдив, други трима се снабдиха с актове за различен спор на бул. „ Цар Борис III Обединител “. И на двата случая реагирали чиновници от Трето районно управление (на МВР).

Пловдивчанин не помни колата си в Капана на неразрешено за това място. Тази хипотетична версия ни хрумва при типа на лек автомобил „ Мазда ”, облепен с три фиша за погрешно паркиране.

Социален служащ от пандиза в Пловдив, дисциплинарно уволнен поради нерегламентирани контакти със пандизчия, ще бъде върнат на работа, откакто Административен съд анулира заповедта за уволняване.  Инспектор Кристиян Иванов е бил освободен през март 2022 година от Министъра на правораздаването поради нарушаване на наредбите на Етичния кодекс 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР