Третият мандат, връчен на БСП, също се оказа неуспешен. Страната

...
Третият мандат, връчен на БСП, също се оказа неуспешен. Страната
Коментари Харесай

Алгафари: Най-разумно е ГЕРБ, ДПС и БСП да се обединят, за да ни извадят от екзотичните експерименти

Третият мандат, връчен на Българска социалистическа партия, също се оказа несполучлив. Страната е сложена пред нови предварителни парламентарни избори през пролетта. Ще трансформират ли те политическата конюнктура у нас? Темата в „ Здравей, България ” по Нова телевизия разясниха политолозите Иво Инджов и Любомир Стефанов, икономистът Кузман Илиев и пиар специалистът Нидал Алгафари.

Според Алгафари е най-разумно трите така наречен партии на статуквото – ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия да се обединят, „ с цел да извадят страната от всички опити, в които ни вкараха всевъзможни екзотични изобретение в политиката ”.

„ След като завърши двуполюсният модел Българска социалистическа партия и Съюз на демократичните сили, в България породи един модел, който аз назовават „ един полюс и половина ” – ГЕРБ и Българска социалистическа партия. Сега тези идеологически врагове са на път да се прегърнат. Това, несъмнено, по никакъв начин не е добре за България, тъй като когато идеологическите разлики се тушират, тогава не е ясно кой тъкмо защо се бори и по този начин най-лесно се краде в политиката ”, твърди политологът Иво Инджов. По думите му обаче няма да се стигне до такова обединяване и вероятността да се отиде за повторно през тази година на предварителни избори е доста огромна.

Икономистът Кузман Илиев предвижда, че борбата на локалните избори за София ще се окаже разковничето в противоборството сред партиите.

 

„ Продължаваме промяната ” и „ Демократична България ” желаят всичко с небосвод София – вотът в столицата ще реши всичко. Те се готвят да ударят ГЕРБ. Политическа партия и Демократична България са в доста мощна протестна обстановка ”, счита Кузман Илиев.

„ Ще има опити за продобиване на София, ще се опитат всички да се обединят против ГЕРБ – това го вършат всякога и всякога губят. Най-разумно е трите така наречен партии на статуквото – ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия да се обединят, с цел да извадят страната от всички опити, в които ни вкараха всевъзможни екзотични изобретение в политиката ”, сподели Нидал Алгафари.

„ Политическа партия, Демократична България и гражданските обединения, които работят за решаването на крещящи проблеми в своите региони и нормално са анти-ГЕРБ, имат интерес от съставяне на експертно държавно управление. Според мен обаче няма да се образува такова държавно управление и е доста допустимо още едни избори през тази година ”, счита Инджов.

По мотив възможен намек за втори Магнитски от Херо Мустафа, Илиев счита: „ Всички са предизвестени сега. Всеки желае да се показа добре пред нея. ”

„ Очевидно рецензията е ориентирана към основния прокурор и Бойко Борисов ”, счита Инджов.

Стефанов съобщи, че няма страна в Европейски Съюз, която да е направила нещо по Магнитски: „ На равнище юридическа кохерентност това наподобява като интервенция във вътрешната политика на България. ”

„ Мустафа завърши своята активност. Не мога да си показва, че Съединени американски щати чакат да арестуваме хора, тъй като някой по този начин го е написал в някоя медия ”, добави Алгафари.

„ Партиите би трябвало да си извлекат поуката от случилото се досега ”, счита Инджов.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !      
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР