Третият мандат не е обречен, ако има диалог. Това каза

...
Третият мандат не е обречен, ако има диалог. Това каза
Коментари Харесай

Йордан Цонев: Третият мандат не е обречен, ако има диалог

Третият мандат не е жертван, в случай че има разговор. Това сподели пред публицисти в Народното събрание Йордан Цонев , заместник-председател на парламентарната група на Движение за права и свободи.

Вчера Националният съвет на " Българска социалистическа партия за България " даде мандат на управлението да води диалози за сформиране на държавно управление с всички парламентарно показани обединения.

Лидерът на левицата Корнелия Нинова разгласи главните тематики, по които счита, че може да бъде реализиран консенсус - бюджета за 2023 година , приемането на България в Шенген, законите по Плана за възобновяване и резистентност и проверката му в частта " енергетика ", правосъдната промяна. 

Цонев напомни, че доста преди да бъде разгласен третият мандат, от Движение за права и свободи са показали за съществени цели участието в Шенген, еврозоната, европейските стратегии, правосъдната промяна и финансовата непоклатимост. Той разяснява, че за три години няма нищо стартирало по европрограмите. По думите на Цонев по тези цели, оповестени от левицата, имат единодушие. Според него по какъв начин ще протекат нещата зависи от препоръчаната от Корнелия Нинова лидерска среща. Цонев счита, че форматът й няма толкоз огромно значение, а значимото е тя да даде резултат. Дали ще даде резултат, не мога да предвиждам, поради на това, че и обстановката с разговора е доста неприятна, разяснява заместник-председателят на Движение за права и свободи. 

Цонев установи, че или се вършат опити за разговор с слагането на избрани условия, или се води някакъв непълен диалог и като цяло партиите " не са излезли от окопите, които са изкопали ". Изключвам Движение за права и свободи, тъй като, общо взето, ние не копаем окопи. Това е огромен проблем, разяснява Цонев. Според него парламентарно показаните политически сили би трябвало да са по-диалогични . Йордан Цонев напомни, че от Движение за права и свободи са отишли даже по-напред в правосъдната промяна, предлагайки конституционни промени, които по думите му, Европа е одобрила, само че у нас са ги " бутнали в чекмеджетата си ", без да разясняват. 

Скандалът с Nexo, като се изключи че изцапа лицето на България, изцапа лицето на цялата политическа система, сподели доста значими неща - какви са връзките, какви са зависимостите и какви са ползите, уточни Цонев. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР