Третият мандат не е награда от лотарията, а тежка отговорност,

...
Третият мандат не е награда от лотарията, а тежка отговорност,
Коментари Харесай

ДБ са готови да излъчат управление, но не какво да е


Третият мандат не е премия от лотарията, а тежка отговорност, безапелационен беше Христо Иванов

„ Демократична България “ се отнася извънредно съществено въобще към процеса на лъчение на ръководство със съзнанието за това какъв брой е съществено ситуацията, в което се намира България. Да, това беше следващата обстановка, която демонстрира, че като цяло политическите сили не се отнасят доста съществено към това какво се случва. Беше препоръчана една декларация, която поставяше значими тематики и ние участвахме в процеса на нейното разработване, в консултациите, които бяха извършени, дадохме своите позиции. Очаквахме партиите, които не се включиха в предварителните съвещания, най-малко в зала да кажат какво мислят всъщност. Всичко това беше оставено в безмълвие, което оставя доста неприятно усещане, не за ориста на един или различен мандат, а въобще за отношението към това по какъв начин ще се ръководи страната “. Това съобщи съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов пред публицисти в коридорите на Народното събрание в 

Той бе безапелационен, че „ Демократична България “ е подготвена да носи отговорност за лъчение на ръководство, само че не на каквото и да е ръководство.

Съпредседателят на Демократична България желае нов цикъл от съвещания при президента Румен Радев, с цел да може мълчалите през днешния ден политически сили, да създадат своите поръчки за третия мандат. По думите му би трябвало да се знае, че той е спешен и който го получи, не може да го смята за собствен.

На въпрос подготвена ли е Демократична България да получи третия мандат за сформиране на кабинет, Иванов отговори: „ На този стадий ние не можем да заявим, че желаеме третия мандат, тъй като, отново споделям, с цел да го желаяме, би трябвало да сме сигурни, че можем да свършим работата “.

„ Ние самите ще можем да отговорим дали в границите на третия мандат можем да подкрепим или да имаме някаква роля, едвам откакто забележим дали има минимална настройка да се вършат промени “, изясни съпредседателят на Демократична България и добави: „ Не считаме, че би трябвало да има просто някакво държавно управление. Но в случай че отидем на избори, обстановката би била същата “.

Ясно отношение към войната в Украйна, правосъдна промяна и икономическата политика са изискванията на Демократична България за поддръжка на партия с третия мандат.

Христо Иванов акцентира, че правосъдната промяна е рубиконът за отношението на „ Демократична България “ с всички политически обединения.

„ Демократична България " смята, че би трябвало ясно отношение към войната в Украйна, правосъдна промяна, в това число на прокуратурата и икономическа политика, създаваща условия за напредък на стопанската система “, уточни той.

„ Третият мандат не е премия от
лотарията, а тежка отговорност. За да можем да я поемем, би трябвало първо да установяваме готовността на политическите сили да създадем тези промени. Ако такава подготвеност има, ние няма да избягаме от тази отговорност “, разгласи Иванов.

„ Ако президентът реши да ни даде третия мандат, ние ще създадем сериозен и изчерпателен опит да излъчим точно такова ръководство “, заключи Иванов.

Той още веднъж бе безапелационен, че страната не трябва да се тласка към нови избори.

„ Грубо казано, рано или късно ще би трябвало да се плеснем по челото и да решим какво ще вършим. Ние не можем да тласнем страната към избори. Това значи да затворим вратата към еврозоната и Шенген. От тази позиция ми се коства прекомерно значимо да не позволяваме още едни избори и отсрочване на решаването на политическата рецесия напред във времето “, счита Христо Иванов.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР