Третият мандат е кризисен мандат. Това е последен опит да

...
Третият мандат е кризисен мандат. Това е последен опит да
Коментари Харесай

Христо Иванов: В този парламент политическите сили не са съзрели за дълбока промяна

Третият мандат е спешен мандат. Това е финален опит да се стигне до естествената процедура. Това сподели пред bTV водачът на " Демократична България ".
" Ние не сме спирали с опитите за това да има кабинет. Демократична България има безспорно ясна стратегия за това, което би трябвало да се направи. От тази позиция ние оценихме действителността - жителите гласоподаваха за смяна, само че разпоредиха очакванията си на " ИТН ". Тяхната оценка е че този парламент няма запас да излъчи държавно управление на смяната. Сега следва всяка групировка да даде своята формула и оценка какво да се направи. Нормално е да има нов диалог ", безапелационен бе той.
 Христо Иванов: Вече публично сме в политическа рецесия Христо Иванов: Вече публично сме в политическа рецесия
ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи през днешния ден неодобряваха работата на Народното събрание и провалиха опцията да се одобри смяна на изборните правила. Хората чака...
" Страната се намира в 3 рецесии. Едната е рецесията, обвързвана с епидемията и нуждата от съдбоносен проект за доброволна имунизация. Втората рецесия е икономическата, която е отключена от здравната рецесия, само че ще се трансформира в предизвикателство за обновяването на стопанските системи. Третата рецесия е рецесията на държавността - с правораздаването, с корупцията. Демократична България е основана поради тази рецесия, която е най-вечната, желаеме с нея да се захванем ", сподели още той.
" В този парламент политическите сили не са съзрели за дълбока смяна. Без болшинство не може да има действителна смяна ", добави водачът на Демократична България. " Ние сме надалеч от това даже да имаме ядро, към което да се образува болшинство. В Народното събрание няма диалог. Днес нито една групировка не даде индикация, че ще неодобрява работата на Народното събрание, значи е било предварителна спогодба. Трябва да стартира един диалог с гласоподавателите си в името на какво и с кого сме подготвени да вършим избрани старания ", добави той. " Не са скочили всички против нас. Това са силите на статуквото, които не сме очаквали да са на друга позиция. Време е да се върнем към стандартното правораздаване ", сподели още Иванов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР