Третият изпитателен полет на кораба Starship Super Heavy на SpaceX

...
Третият изпитателен полет на кораба Starship Super Heavy на SpaceX
Коментари Харесай

Готови ли сте? По-малко от час до изстрелването на Starship. В YouTube на SpaceX вече започна прякото предаване

Третият изпитателен полет на кораба Starship Super Heavy на SpaceX бе разгласен за 16:00 часа наше време. След като получи утвърждение от Федералната авиационна администрация, компанията ще употребява даденият ѝ 110-минутен прозорец за изстрелване. Тоест Starship може да излети малко по-късно.

FAA съобщи, че „ SpaceX дава отговор на всички условия за сигурност, околна среда, политика и финансова отговорност„.

Космическият транспортен съд ще бъде изстрелян от площадката OLP-1 Starbase в Тексас. Целта на задачата Integrated Flight Test 3 е да изведе галактическия транспортен съд на плануванаъа за него орбитална траектория. Планира се също по този начин да се показва работата на вратите на товарния отсек, системата за прекачване на гориво. И още – повторното пускане на мотора Raptor в космоса и връщането на ускорителя и галактическия транспортен съд.

SpaceX отбелязва, че при третото си изстрелване се насочва към приводняване в Индийския океан. А не край Хаваите, както при предходните опити. Този път концепцията е да се тества технологията за изгаряне на моторите в космоса, „ като се обезпечи оптималната социална сигурност “. Ако ускорителят резервира целостта си след влизането в атмосферата, той ще бъде потънал.

Коментарите към видеото се сменят с невиждана до момента скорост.

Това ще бъде дванадесетият летателен тест в границите на програмата за създаване на Starship. Да не забравяме, че това е тестов полет, при който ракетата притежател и корабът са натъпкани със датчици пот всевъзможен тип и със комплицирана компютърна инсталация. Както постоянно получените при този тестов полет данни ще бъда употребявани за възстановяване на структурата и технологиите.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР