Третият иск не е изнудване, а стриктно спазване на действащите

...
Третият иск не е изнудване, а стриктно спазване на действащите
Коментари Харесай

София Тех Парк: Третият иск срещу Уолтопия не е изнудване, а спазване на разпоредбите

Третият иск не е изнудване, а прецизно съблюдаване на настоящите в страната законови правила. Това обявиха в своя позиция от София Тех Парк. Тя идва в отговор на обвиняванията на предприемача Ивайло Панчев, който през вчерашния ден се оплака, че компанията стопира построяването на ролглайдър , като за координиране също по този начин е препоръчана скица - да се пусне, само че " Уолтопия " АД да се откаже от делата и да стартират да си заплащат.

От " Тех Парк " -а прецизират, че не са на бюджетна прехрана, както и не получават средства от страната за реализиране на активността си, прецизират още те. В същото време централата на " Уолтопия " - най-големият производител на катерачни стени в света се намира на територията на София Тех Парк. Последните обаче настояват, че макар водените до момента договаряния за извънсъдебно решение на казуса, от " Уолтопия " траяли да упорстват.

" В своята работа " София Тех Парк " АД постоянно ползва и се управлява от съществени правила на ръководство - правомерност, целенасоченост, гласност, бистрота и недискриминация. Всички останали вложители и наематели, на територията на Научно-технологичния парк, заплащат разноски за такса ръководство, като се изключи " Уолтопия " АД, което е мотивът да сезираме способния съд, който имаме вяра, че е институцията, която следва независимо да позволи съществуващия сред страните търговски спор ", пишат в своята позиция от компанията.

От София Тех Парк показват, че в никакъв случай не са попречили опцията " Уолтопия " АД да употребява инфраструктурата им като в това число през годините от страна на " Уолтопия " АД са извършени редица събития на тяхна територия, за които са оказвали нужното подпомагане.

" Считаме, че вкарването на политически и персонални окраски в един чисто правосъден спор, както и разпространяването на погрешни изказвания по адрес на София Тех Парк и участниците в общността от компании и организации на неговата територия, не би асъдействало за откриване на обективната истина и разрешаване на правосъдния спор ", пишат още от София Тех Парк.

Изградените дългогодишни и трайни съдействия с нашите сътрудници - български и задгранични стартъпи, дребни, междинни и огромни компании, локални и интернационалните организации, просветителни институции, няма по какъв начин да се купят с пари, тъй като зад тях стоят свободолюбиви, интелигентни, съвременни, новаторски, амбициозни и прогресивни хора. Доверието на нашите сътрудници е построено вследствие на усилена работа, уместност, отвореност, отговорност, праволинейност, партньорска поддръжка, безкористност и доста сполучливо осъществени взаимни планове и начинания.

Позицията идва ден, откакто от следващия епизод на правосъдния тормоз от страна на държавното сдружение " София тех парк " по отношение на компанията му " Уолтопия ".

" Уолтопия " е най-големият производител на катерачни стени в света, а централата ѝ се намира на територията на " Тех парка ". Това фактически е епизод следващ, като не за първи път Пенчев написа за правосъдните разногласия.

В дълъг и ядосан пост във Фейсбук Ивайло Пенчев разказа близо 5-годишна сага, със задаведени три следващи правосъдни каузи. Две от делата са изгубени от " София Тех Парк " на втора инстанция, само че все пак държавното сдружение не се отхвърля от претенциите си към " Уолтопия " и неотдавна е задействало и трети иск. Заради който сега са блокирани над 800 000 лева по фирмените сметки , излиза наяве от поста на Пенчев. Последният желае е за 353 815 лв. и 6 стотинки.
 Ивайло Пенчев кани на празненство шефовете на СофияТехПарк с призовка в ръка
Ивайло Пенчев кани на празненство шефовете на СофияТехПарк с призовка в ръка

Всички държавни компании да бъдат приватизирани, прикани шефът на " Уолтопия "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР