Третият игрален филм на режисьора Милко Лазаров - Стадото, има

...
Третият игрален филм на режисьора Милко Лазаров - Стадото, има
Коментари Харесай

След световна премиера на BFI Лондон Стадото на Милко Лазаров открива Киномания

Третият игрален филм на режисьора Милко Лазаров - " Стадото ", има своята международна премиера в границите на формалната селекция на един от най-големите и остарели кинофестивали в света - BFI Лондон. Само месец по-късно, на 13 ноември, филмът ще открие 38-ото издание на " Киномания " в Зала 1 на НДК.
" Стадото “ споделя за Али и щерка му Тарика, които живеят спокойно, само че изолирано от общността си в българско село. Тарика е почнала да развива " крила на пеперуда " - костно заболяване, което е наследила от майка си и което дълго време е будило суеверия в селото. Али поддържа щерка си и е подготвен да направи всичко, с цел да я отбрани, когато нетърпимостта на дребното им обитаемо място се трансформира в опасност.
" От години се интересувам от отношението на обществото към другия човек. Вълнува ме по какъв начин се поражда чувството за боязън от непознатото, ксенофобията и неприемането на невидимото. Обяснявам си тези паники на модерния човек с неговото равнодушие към Бог. Човекът обаче е Божествено творение ", споделя режисьорът Милко Лазаров.
В функциите на Тарика и Али са Весела Вълчева и Захари Бахаров, а паралелно с тях на екрана гледаме Иван Савов, Иван Бърнев, Валерия Върбанова и Христос Стергиоглу. Сценарият е на Екатерина Чурилова, Симеон Венциславов и Милко Лазаров. Оператор e Калоян Божилов. Сценографията и костюмографията са поверени надлежно на Ивайло Петров и Кирил Наумов. Композитор е Пенка Кунева.
Филмът е продуциран от Веселка Кирякова, Ред карпет, в ко-продукция с ZDF/ARTE, 42film - Германия, и AMOUR FOU - Люксембург. Финансиран от ИА " Национален кино център ", Eurimages, Mitteldeutsche Medienforderung, Film Fund Luxembourg, Creative Europe Media. Световен пропагандатор - Films Boutique. Разпространител за България - Purple Rain.
38-ото издание на " Киномания " се провежда от НДК и фондация " Имам концепция " с поддръжката на Министерството на културата, ИА НФЦ и Столичната община. Фестивалът е част от Календара на културните събития на Следствен отдел към окръжна прокуратура за 2024 г.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР