Третия мандат има реални шансове да стане. Ако отиде в

...
Третия мандат има реални шансове да стане. Ако отиде в
Коментари Харесай

Борисов: Третият мандат има реален шанс, ако отиде в ДБ

" Третия мандат има действителни шансове да стане. Ако отиде в " Да, България ", в случай че отиде във " Възхода " може да събере някакво болшинство, само че то няма да е устойчиво и няма да сработи както на всички им се желае ". Това разгласи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов на конференция.
Прочетете още
Той изясни, че преди месец е давал предложение за партията на Стефан Янев, само че мислел, че са " в положителни връзки с тези, които дават мандатите ". Отстрани към този момент изглеждало, че това не е по този начин. " Ако желаят да изложат Българска социалистическа партия за следващ път, в случай, че имаме решение на Конгрес... Не знам дали с " Да,Бг " самите хора, които гласоподават за тях ще се съгласят с управлението си да създадат коалиция с Българска социалистическа партия, при ясната алена линия и за Украйна и по доста други тематики. Извинявам се на Христо не съм желал да го обуславям или да го изтривам, не ми се вижда опит за изтриване да те предложат за министър председател ", съобщи Борисов.

Лидерът на ГЕРБ размишления и за бъдещия претендент за министър председател след острата реакция на Христо Иванов. " Дали Атанасов, или Мирчев, или някой от различен - тяхна работа. Важното е да е овластен от партията или обединението като пристигна на диалози. Специално за Христо: не съм желал да го заличавам като политик. Ако се обръщаш към една партия, е редно да се обръщаш към водача ", изясни той предлагането си точно съпредседателят на Демократична България да е министър председател. И изясни, че в този момент всичко било накриво - " водачите се гушат и крият, а се изтласкват напред техници ". И изясни, че не схваща проектите на Иванов какво засяга под техническо държавно управление. " Техникът може да завие лампата, да поправи лампата ", съобщи той.

За мандата на Демократична България той не е приказвал нито за министри, нито за състав на кабинета. " Знам политиките им, само че ще желая сключване и то на водачите. Иначе слагаш някой и на другия ден викаш; " беше доста добър човек, но през днешния ден не го одобрявам и може по този начин да ни отиде поддръжката ", добави някогашният министър председател.

" Не им слагаме никакви условия, пожелаваме им геройство. Това е мъчно и рисково за всяка партия, само че ние сме го правили 3 пъти, с габровски 4 пъти. Затова сме в политиката. Не сме в нея да грачим по малките екрани и да търсим недостатък на Радев кой от прав работи. Той не ни е задължен, уважаеми, господин Василев ", съобщи още той.

И изясни, че на мястото на служебните министри той нямало да върви в Народното събрание, тъй като няма какво да им създадат като наказване. Те проявявали положително отношение и парламентаризъм. Трябва да сте признателни, че идват на надзор и демонстрират държавническо отношение. По-предишните идиоти нямаше да дойдат ", счита Борисов.

И още веднъж настоя за съглашение, което да подсигурява държавната политика. " Важно е да се подпишем под това, което се извършва, а не да шикалкавят. Вариантът е в техните ръце. И единствено по този начин може да има устойчиво работещо държавно управление ", счита той. Тогава и Политическа партия щели да го поддържат. " По полезности, както споделят, щат не щат, тия неща би трябвало да ги поддържат. За хубаво или неприятно, сега Политическа партия зае мястото в ляво на ляво-либерална групировка с популистките си решения. Няма по какъв начин в дясно да се разположат, а и да се опитат значи че " Да, БГ " би трябвало да се преценява с тях. Те очевидно не желаят ", съобщи Борисов. И изясни за какво счита по този начин - при гласуването на бюджета ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Да,Бг " " бяха толкоз единни, че чак ме притеснихте ". Благодарение на тези партии не се случи банкрутът на страната, счита експремиерът.

И прикани своите да не се месят в работата на другите партии. И още веднъж се изненада от реакцията му за евентуалното премиерско място. " Явно след Кирил Петков да те предложат е осмиващо. Едно време беше да ти е драго, в този момент те наскърбява, било кьорфишек ", добави Борисов.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР