Третирането срещу комари в Свищов ще започне на 17 юли

...
Третирането срещу комари в Свищов ще започне на 17 юли
Коментари Харесай

БАБХ с график за третирането срещу комари

Третирането против комари в Свищов ще стартира на 17 юли вечерта чрез наземна имагоцидна обработка с генератори за топъл аерозол и генератори за леден аерозол. В ранните часове на 18 юли следва да се извърши авиационна ларвицидна обработка посредством конвенциално опръскване от въздуха.  Това оповестиха от пресцентъра на Община Свищов.

Обработката е в границите на плануван график от Българската организация по сигурност на храните (БАБХ). В края на тази седмица стартира инсектицидна обработка против комари в обитаемоте места по поречието на река Дунав посредством наземно и авиационно отнасяне. Очаква се дейностите да стартират вечерта на 15 юли като да се проведат от началото на поречието на река Дунав и продължат по график поредно в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе и Силистра. Обект на мероприятията ще са както урбанизираните по този начин и неурбанизираните територии по поречието, като се обгръщат площи южно от брега на реката. Ще се употребяват утвърдени биоцидни препарати, който не носят здравен риск за хората и гръбначните животни. 

Според кмета на община Свищов доктор Генчо Генчев обстановката в крайдунавските общини като Свищов става все по-напрегната. По думите му поради изобилните превалявания и високите равнища на водите общините сами не могат да се оправят с увеличената популация на комарите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР