Трети украински шофьор на камион е починал при блокадите на

...
Трети украински шофьор на камион е починал при блокадите на
Коментари Харесай

Трети украински шофьор на камион почина на блокираната граница с Полша

Трети украински водач на камион е умрял при блокадите на границата с Полша, проведени от полски водачи на камиони, съобщи Ройтерс, като се базира на локални медии.

Шофьорът се е почувствал зле на граничния пункт Краковец-Корчова - един от четирите пункта, наранени от митингите. Той е умрял на път към болничното заведение. 

Миналия месец двама водачи на камиони починаха, откакто попаднаха в блокадите.

Протестиращите водачи настояват, че украинските водачи подбиват цените им. Киев твърди, че размерът на трафика на фона на войната прави системата за разрешителни за камиони неприложима.

От 6 ноември полските водачи блокират граничните пунктове с искане Европейски Съюз да възвърне системата, която изисква от украинските компании да си обезпечат разрешителни за работа в блока, а от европейските водачи на камиони - за влизане в Украйна, написа Българска телеграфна агенция.

Един от граничните пунктове, Яходин-Дорохуск, бе отворен за придвижване тази седмица, само че може още веднъж да бъде затворен, откакто съдът постанови, че полски кмет не може да забрани на водачите на камиони да организират митинг в неговата община.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР