Трети сме в класацията по най-нисък външен дълг в Европа

...
Трети сме в класацията по най-нисък външен дълг в Европа
Коментари Харесай

Румен Гечев разби хвалбите на Борисов за външня ни дълг: Същият като на Бангладеш и Конго е!

Трети сме в класацията по най-нисък външен дълг в Европа след Естония и Люксембург. Това разгласи министър председателят Бойко Борисов при започване на постоянното държавното съвещание на кабинета "Борисов-3 ".

"Първо желая да ви благодаря, тъй като преди година слушахме по какъв начин сме задължили страната, по какъв начин външният дълг пораства, по какъв начин генерации наред ще заплащат. Излезе отчета на Евростат от 29 на 25,4 понижава външния дълг на България. Трети сме в класацията по най-нисък външен дълг в Европа след Естония и Люксембург. Люксембург има към 23%, само че с това движение, с което работи държавното управление, до края на годината ще го свалим до 20%, тъй че ще излезем втори. Сиреч, поколенията в България и в този момент са в тройката на отличниците по невисок външен дълг в Европа ", съобщи Борисов.

От една страна, несъмнено, това, че външният дълг е под ограничаването от 60% от Брутният вътрешен продукт е добре, разяснява депутатът от Българска социалистическа партия Румен Гечев.

По думите му обаче, няма от какво да се хвалим с това, че сме в първите три в Европа по невисок дълг - ”добре е да се хвалим, в случай че сме в първите три в Европа по витален стандарт, защото самичък по себе си делът на дълга в Брутният вътрешен продукт не значи нищо”, добави Гечев.

Същият дълг в Брутният вътрешен продукт имат Бангладеш и Демократична република Конго. Много по-нисък дял в Брутният вътрешен продукт имат Екваториална Гвинея, Гватемала, Либерия, Парагвай, Таджикистан и Узбекистан. Тоест на никое място по света макроикономистите не дефинират виталния стандарт като дял на дълга в Брутният вътрешен продукт, сподели още той пред Българска национална телевизия.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР