Трети протест с искане за оставката на директора на Пирогов

...
Трети протест с искане за оставката на директора на Пирогов
Коментари Харесай

Майки с трети протест с искане оставката на шефа на Пирогов

Трети митинг с искане за оставката на шефа на " Пирогов " ще се организира през днешния ден. Този път родители ще се съберат пред здравното министерство, откакто от болничното заведение разпространиха мнение на лекар-ортопед, че митингът вреди на личния състав и на болните.

Протестът ще се организира след първата обществена изява на медици от лечебното заведение, ръководещи структури, взели участие в лекуването на умрялото момиче.

След като отхвърли на покана на БНР, началникът на клиниката по неврохирургия проф. Николай Габровски даде детайлности в телевизионния ефир. По думите му на административно равнище няма позволена неточност в лекуването на Даная.

Той изясни, че скъпоструващото лекарство, което е било нужно за нея, е било налично в " Пирогов ", само че поради тромавата процедура по отпущането му е поискано от лекуващия доктор от ИСУЛ и по този начин са били обезпечени два флакона.

В отчета от инспекцията на организация Медицински контрол написа, че лекарството е отпуснато от " Пирогов " към три часа след документирания час на гибелта на Даная. Все още няма публична информация дали втората инспекция по случая е завършила. Очаква се назначението на трета от здравния министър.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР