Трети парламентарен вот е теоретично възможен - това е мнението

...
Трети парламентарен вот е теоретично възможен - това е мнението
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ : Трети парламентарен вот е теоретично възможен, нужен е диалог между партиите

Трети парламентарен избор е теоретично вероятен - това е мнението на водача на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ в отговор на казаното в изявление по БНР от президента Румен Радев.

Той прикани за нормалност в политиката и възобновяване на демокрацията, както и за разговор сред партиите.

" За възобновяване на нормалността в политиката, за възобновяване на демокрацията, разговорът е належащо изискване. Отказът от разговор е антидемократичен инструмент, а разговорът какъв резултат би създал - това е друга тематика. Така че ние нямаме политически субекти, с които да не можем да влизаме в разговор, с изключение на тези, които искрено приканват за антидемократично държание ", съобщи ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

Диалогът е нужен, посредством него " политическите партии, които влизат в Народно събрание, да образуват ценностни болшинства, да образуват болшинства с ясна цел и стратегия и по този метод да излъчат кабинет, който да има задоволителна експертиза да извършва ясна стратегия. " За това се е разгласи ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, представен от Движение за права и свободи.

Днес се организира първото присъствено съвещание на ЦС на партията от началото на пандемията от Ковид-19.

Да има минимални корекции в листите за идните избори и сходна акция, реши Централният съвет на Движение за права и свободи.

" Оценката на Централния съвет е, че Движение за права и свободи е постигнало доста добър резултат на миналите избори и на база на тях взехме решения за идната акция ", е отбелязал Карадайъ.

Движение за права и свободи ще има акция за обучитение с партийните структури и младежката организация за машинното гласоподаване . Председателят на политическата мощ е уверен, че за партията му избор по този метод няма да е " по-голям проблем в сравнение с за всички останали партии ".

Карадайъ е дал образец с община Сърница и с.Зорница, Хасковско, където се следи висока изборна интензивност с машинен избор и висок % гласове за Движение за права и свободи.

По време на съвещанието, с изключение на разбор на миналите парламентарни избори на 4 април, е бил даден и старт на подготовката за идния предварителен избор на 11 юли. Членовете на ЦС са приели критериите за номинации за народни представители, измежду които претендентът да бъде избираема персона с публичен престиж , която споделя концепциите на Движението за права и свободи и на либерализма.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР