Трети месец Промяната и ГЕРБ не могат да се разберат

...
Трети месец Промяната и ГЕРБ не могат да се разберат
Коментари Харесай

Шампионката Гергана Брънзова става зам.-министър на спорта – от квотата на ГЕРБ

Трети месец Промяната и ГЕРБ не могат да се схванат за назначението й, трансформираха щата на Министерството

Баскетболната легенда – бургазлийката  ще бъде назначена за зам.-министър на спорта до няколко дни, научи Флагман.бг от извънредно меродавен източник в Министерството на младежка и спорта (ММС). Тя ще стане част от екипа на от квотата на ГЕРБ.

Запознати разкриха, че точно поради Брънзова е избухнал един от първите кадрови скандали сред ГЕРБ и Продължаваме промяната – през юни, когато порица Димитър Илиев, че не желае да одобри неговото предложение за зам.-министър.

„ Досега съм приказвал единствено с един министър (25 юни, б.а.), тъй като слушам, че не желал наш зам.-министър. Ние направихме най-вече зали, физкултурни салони, вложили сме най-вече в спорта, само че той не желае да има човек от ГЕРБ. И аз му напипах телефона, ей по този начин инцидентно и взех, че му се обадих. Казах му: „ Ей, аджеба, споделил си, че не искаш зам.-министър от ГЕРБ. Максимум си можел да приемеш консултант. Аз не съм клошар да ти желая консултант за една заплата, бе ей! “ И той (визира Димитър Илиев) започна да ми изяснява, че бил защитил дипломна работа и трябвало неговата ръководителка да стане зам.-министър. Бил заречен “, сподели тогава Бойко Борисов.

Вижте видео:



Димитър Илиев фактически назначи научния началник на докторската си степен проф. Даниела Дашева за зам.-министър, а другата зам.-министерска позиция бе за Иво Кацаров, който е негов някогашен сътрудник от държавната организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “.

Той явно не желаеше отстъпи и да намали един от заместниците си. ГЕРБ също не пожелаха да се примирят с по-ниска позиция от зам.-министър, след което се е приело соломоновско решение – да се промени структурата на ММС и да се отвори още едно зам.-министерско кресло. Формално щатната численост се взема от дирекция „ Връзки с обществеността “. Новата конструкция ще бъде одобрена до края на месеца, а от 1 септември министър-председателят ще има право да назначи още един зам.-министър в ММС.

Гергана Брънзова е задоволително известно име в спортните среди в България, само че до този миг не бе известно да има упоритости да се развива в политиката. Тя е същинска легенда в баскетбола и наподобява тъкмо това е жегнало Борисов. Лидерът на ГЕРБ очевидно не е могъл да одобри, че Димитър Илиев му отхвърля безспорна кандидатура за член на екипа му.

Гергана Брънзова е първата българка взела участие в женския вид на НБА. В славната си кариера тя е играла за американския Детройт, френския Рен, гръцкия Астерас, турските грандове Фенербахче и Бешикташ и други. Тя спря с баскетбола през 2010 година, пребори се сполучливо с множествената склероза и върна назад под коша, с цел да направи чудеса на 44 години. ()

Гергана е щерка на най-хубавия изпълнител на международното по баскетбол от шампионата в Чили и  една от най-големите български митове в баскетбола – Бойко Брънзов.

Бургазлийката е вдъхновяваща персона, взе участие в редица благотворителни планове.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР