„Трети март е празник на една историческа победа. Ден на

...
„Трети март е празник на една историческа победа. Ден на
Коментари Харесай

Социалисти от Перник и Варна почетоха 140-ата годишнина от Освобождението на България

„ Трети март е празник на една историческа победа. Ден на дълго чакано избавление от пет вековно османско иго. Незабравима дата, изстрадана, чакана епохи, свещена ". Това написаха народните представители от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България " Станислав Владимиров и Любомир Бонев в приветствения си адрес до жителите на област Перник по случай 140-ата годишнина от Освобождението на България от османско иго. Те прибавят, че жителите на Пернишко свързват празника най-много с родения в Горна Диканя Никола Корчев - финален знаменосец на Самарското знаме. „ Днес, дано да преклоним глави пред паметниците, да отдадем респект пред паметта на знайни и незнайни воини, дали живота си за българската независимост. Нека помним и носим в сърцата си гордия български дух ", завършат те.

Народните представители, дружно с ръководителя на ОблС на Българска социалистическа партия - Перник Валентин Петков, членове на Народно събрание на Българска социалистическа партия и общински съветници от левицата се включиха в честванията на националния празник в Перник и Радомир. В Перник Станислав Владимиров постави цветя на паметниците на Васил Левски и Христо Ботев, а Любомир Бонев на паметника на Никола Корчев в Радомир. Те се включиха и в общоградското шествие в регионалния град, което приключи с празничен концерт.

В Шумен бяха маркирани 140 години от подписването на Санстефанския кротичък контракт, довел до възобновяване на българската страна след 500 година неявяване от картата на Европа. Пред паметника на починалите във войните шуменци на пл. „ Кристал ", депутатът от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България " Иван Иванов и общинският ръководител Веселин Пенчев сервираха цветя.

Членове и симпатизанти на Българска социалистическа партия във Варна уважиха 140-та годишнина от Освобождението на България. По традиция, както всяка година, младежите от градската организация на партията потеглиха с развети български знамена от централата на Българска социалистическа партия. Заедно с управлението на организацията, те се включиха в общоградските празнувания във връзка 3-ти март и шествието по централните улици в града, поклониха се пред паметниците на героите в Морската градина.

Венци на благодарност от името на ПГ „ Българска социалистическа партия за България " сервираха националният представител проф. Анелия Клисарова и Апостол Димитров - член на ИБ на Народно събрание на Българска социалистическа партия.

„ Честит празник на всички. Нека бъдем горди българи да пазим България и националния дух ", сподели проф. Клисарова.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР