Трети лекоатлетически турнир Децата на Перник под надслов Бягай с

...
Трети лекоатлетически турнир Децата на Перник под надслов Бягай с
Коментари Харесай

Предстои третият лекоатлетически турнир Децата на Перник

Трети лекоатлетически шампионат " Децата на Перник " под надпис " Бягай с усмивка " ще се състои на 16 март в града. Състезанието е проведено от най-голямото пернишко кметство " Изток " и националната състезателка по лека атлетика Милка Михайлова.

Инициативата цели да разпространява леката атлетика, представяйки бягането като метод на развлечение, ориентирана е и към разкриване на нови гении в този спорт.

В взаимозависимост от възрастовите групи девойките и момчетата ще пробягат разстояние от 100, 200, 300, 500 и 1 000 метра.Трасето е асфалт и една обиколка е 500 метра. В инвидуалното класиране заелите първите три места ще получат медали, а до шесто място - грамоти и предметни награди. Най-добре представилите се учебни тимове ще бъдат удостоени с купи.

За всеки приключил надпреварата ще има фланелка на шампионата " Децата на Перник ", а най-малките ще получат и лакомства.

В конкуренцията ще се включат и девойки и момчета с увреждания на възраст от 5 до 13 години. Те ще се състезават в дисциплината 100 метра с и без компаньон, като всички приключили ще получат награди.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР