Трети ден водата в Исперих е негодна за пиене, според

...
Трети ден водата в Исперих е негодна за пиене, според
Коментари Харесай

Двигателно масло във водата в Исперих

Трети ден водата в Исперих е негодна за пиянство, съгласно рекомендацията на локалните управляващи. Причината е замърсяване с двигателно масло.

Все още няма безапелационен отговор дали е съзнателно нечиста водата. Маслото се е разляло от автосервиз. Собственикът на сервиза е арестуван за 24 часа, като по думите му няма предумисъл в дейностите му.

В понеделник вечерта бях осведомен, че подаден сигнал за съществуване на двигателно масло питейната вода. Ситуацията към омета е естествена, само че бяхме длъжни да вземем превантивни ограничения. Чакаме чиновници на РЗИ да вземат, сподели пред BTV кметът на Исперих Белгин Шукри.

По думите му взели моментални ограничения, като качили информация на уеб страниците на общината и ВиК Исперих и предложили на жителите да не употребяват водата за питейни потребности. Направили и промивки на системата. Във вторник обезпечили питейна, бутилиран вода на популацията.

Кметът посочи, че става въпрос единствено за част от града, а не за целия. Той бе безапелационен, че притежателя на автосервиза не би го направил съзнателно.

Собственикът на сервиза изясни, че не е изхвърлял масло. Отрича да е замърсил водата, сподели районният прокурор на Разград Иван Иванов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР