Трети ден в Русе продължават гражданските протести против повишаването на

...
Трети ден в Русе продължават гражданските протести против повишаването на
Коментари Харесай

Гражданите на Русе се включиха активно в националните протести

Трети ден в Русе не престават гражданските митинги срещу повишението на цените на застраховка „ Гражданска отговорност “, стоките от първа нужда и ниските приходи.
Протестът бе управителен от Бойко Никифоров и Деян Тачев с поддръжката на 1000 русенци, които потеглиха от Вазата в Младежкия парк и продължиха по основната улица „ Александровска “ до площад „ Свобода “ пред Общината.
На 18 ноември възмутените жители сложиха акцент срещу систематичното замърсяване на въздуха в крайдунавския град и новите съоръжения в ТЕЦ- Русе. Лозунгите бяха за чист въздух и виновни управници. Гневните русенци за следващ път желаеха оставката на държавното управление и за промяна на системата.
Хората заявиха, че не желаят управниците да отклоняват вниманието им с пожарите в Калифорния и сълзите на Джералд Бътлър за изгорения му дом, както и за „ идното “ колонизиране на Марс, а да се вземат решение злободневните проблеми на жителите.
За всички тези въпроси бе открита подписка. Възмутените русенци оповестиха, че имат подготвеност до блокират „ Дунав мост “ и пътя за София.
Протестите ще продължат до действително осъществяване на настояванията им, а идващият протест ще се организира на 19 ноември от 18 часа пред Общината.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР