Трети ден съм задържан за нищо. Моето мнение е, че

...
Трети ден съм задържан за нищо. Моето мнение е, че
Коментари Харесай

Задържан за боя в Созопол: Трети ден съм тук за нищо

Трети ден съм арестуван за нищо. Моето мнение е, че би трябвало да бъда освободен. С един от задържаните се срещнах в ареста в Созопол. Не сме се договаряли авансово, отидохме в заведението, с цел да се забавляваме. Това разгласи пред съда през вчерашния ден 28-годишният Георги Недялков, представен от "Грамофона ".

Той е един от петимата арестувани за побоя в созополския бар „ Бикини “. Състав на Бургаския областен съд реши, че задържаните за побоя би трябвало да останат в ареста. Съдия Яна Атанасова одобри доказателствата на прокуратурата и окачестви нападението като демонстративно и безпардонно.

Според нея има задоволително доказателства, че нападателите не са били предизвикани от личния състав или клиентите на заведението. Тя одобри и свидетелските показания, съгласно които групата е била въоръжена. Очевидци настояват, че мъжете са имали ножове, огнестрелно оръжие и електрошок.

Според отбраната обаче обстановката е по-различна. До момента няма доказателства кой от петимата е бил въоръжен и с какво оръжие е разполагал в нощта на побоя. Според Пламен Русев, който също е с повдигнато обвиняване за случая, на негово място и на това на приятелите му можело да се окаже всеки един от клиентите на бара. И петимата отхвърлят да са били с оръжие.

Посрещнаха думите на прокурора с подигравка, а Русев не се въздържа и възкликна „ Това не е обикновено “. Днес стана ясно, че и петимата са с положителни специалности, а само Димитър Харалампиев – Рочата сега е с престъпно досие. Той е наказан на пробация поради нахлуване над служител на реда.

Корабен инженер, пчелар, архитект и двама притежатели на компании са арестуваните за побоя.Защитата ще разчита в хода на правосъдното разследване на позволени съществени нарушавания. Адвокат Веселина Василева разгласи, че един от клиентите й – Георги Недялков не е бил разпознат.

Свидетел е посочил фотографията на различен човек, само че все пак Недялков е арестуван и обвинен. Постоянният арест може да бъде обжалван. Най-вероятно още в понеделник петимата още веднъж ще се изправят пред съда и ще упорстват за по-лека мярка за неотклонение.

Според отбраната само за Димитър Харалампиев може да се изиска втората по тежест мярка, а точно „ домакински арест “. За останалите четирима – Георги Джендов, Георги Недялков, Пламен Русев и Красимир Апостолов тя би трябвало да е „ подписка “, считат юристите им.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР