Трети ден продължават протестите на жителите на Стара Загора срещу

...
Трети ден продължават протестите на жителите на Стара Загора срещу
Коментари Харесай

Заради катастрофите: Празникът на Стара Загора утре се отменя

Трети ден не престават митингите на жителите на Стара Загора против нераглaментираното каране с висока скорост по улиците на града. Тази заран те показаха недоволството си пред КАТ с гледище за по-засилен надзор на контролните органи.

Близо час продължи митингът на недоволните старозагорци пред КАТ. Те настояха за предприемането на по-адекватни ограничения, с цел да се спре тази война по пътищата. Споделиха, че са подавали неведнъж сигнали за така наречен дрифт, само че няма реакция от институциите.

При протестиращите през днешния ден пристигна и кметът на Стара Загора Живко Тодоров. И защото в обществените мрежи се появи информация и въпроси дали няма чадър против 18-годишния водач, който опустоши три девойки, градоначалникът и пред недоволните жители съобщи, че полицията би трябвало да си свърши работата, че той не познава бащата на момчето и дефинира тези изказвания като политически спекулации.

Кметът даде обещание на старозагорци, че още от през днешния ден ще бъдат подхванати ограничения за ограничение на по този начин наречените дрифтове, и те ще се случат най-късно до края на месец октомври.

Безопасни улици, засилен надзор по пътищата и попречване на противозаконните гонки - за това настояха през днешния ден протестиращите.

" Веднага. Толкова доста са закъснели, че повече няма накъде. Никой не може да чака нито родители, нито деца. Цялото общество дотам е настръхнало. Това не може да продължава повече по този начин ", съобщи Милка Колдамова.

При протестиращите пристигна кметът на Стара Загора, който ги увери, че ще предприеме ограничения.

" Ще сложим изкуствени неравности съвсем на всички места по булевардите, даже и по дребните улици, където се постанова, и другото, което ще създадем, е да сложим камери, които да предадем на полицията, с цел да могат те да ги употребяват и в случай че установяват нарушаване, да глобяват причинителите ", сподели Живко Тодоров.

Тодоров напомни, че още през 2012 година кметовете са настояли за законодателни промени, само че те са отхвърлени от Народното събрание.

" От 2012 година ние настояваме кметовете да могат да глобяват за превишена скорост, за прекосяване на алено, изобщо по ЗДвП. Парламентът не одобри тези ремонти още тогава. Настояваме за същинска общинска полиция, която да бъде назначена към общините. Това също не беше направено ", добави кметът на града.

Заради пътните произшествия през последните дни ще бъде анулиран Празникът на Стара Загора, който се празнува на 5 октомври.

Една от аргументите да бъде анулиран празникът с изключение на трагичния случай с трите девойки, е и снощната злополука, която стана в центъра на града. Лек автомобил опустоши мотоциклет, водачът му избяга, а за жалост мотоциклетистът почина на място. Камерите демонстрират, че и двамата са минали на алено и при удара мотоциклетът изхвърча от пътното платно и опустошава трима пешеходци. Двама от тях са настанени в болничното заведение. 16-годишно момиче е със строшен череп и заплаха за живота.

Репортер: Десислава Петкова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР