Трети ден продължава спасителната операция по издирването на двамата туристи

...
Трети ден продължава спасителната операция по издирването на двамата туристи
Коментари Харесай

Все още не са открити изчезналите в Централен Балкан двама туристи

Трети ден продължава избавителната интервенция по издирването на двамата туристи - татко и наследник от Стара Загора, които се изгубиха в Централен Балкан над Калофер. В акцията през днешния ден се включиха повече спасители. От Планинската работа потвърдиха, че е открит челникът на единия от туристите.


Челникът за глава е бил открит до подслон Бункера в местността Параджика. От Планинската избавителна работа показаха, че през днешния ден ще бъдат обходени улеите и деретата във високата част на планината, както и регионът източно от река Тунджа към долината, тъй като допускат, че двамата туристи са там.
Емил Нешев, Планинска избавителна работа - София: Твърде е допустимо даже да ги намерим, да знаем къде да ги търсим, само че да не може да ги забележим. Там влизането е много рисово и рисково, само че сме задоволително добре готови.
В акцията през днешния ден вземат участие над 50 спасители, оборудвани с алпийски инвентар и лавинна екипорвка, чиновници на Национален парк Централен Балкан и доброволци. Рано тази заран с тях потеглиха и подготвени кучета
Емил Нешев,Планинска избавителна работа - София: С лавинни раници, с лавинни уреди... Достатъчно хора имаме. Ще се опитаме и дрон да вкараме в региона да претърси с термовизьонна и профилирана камера, която да търси човек.
Днес към хижа Рай потеглиха туристи, подготвени да оказват помощ в избавителната акция.
Евгени, екскурзиант от Казанлък: Ние сме готови имаме джипиес, имаме топли облекла. Може да помогнем вероятно, в случай че някой има потребност от нас. Балканът е постоянно рисков.
От Планинската избавителна работа показаха, че към този момент няма да търсят помощ от армията, той като регионът, който ще бъде претърсван, е с висока степен на лавинна заплаха и не би трябвало да се рискува живота на хора, които не са готови за такива условия.
 Лоши условия затрудняват акцията по издирването на туристите в Централния Балкан Лоши условия затрудняват акцията по издирването на туристите в Централния Балкан
Трети ден продължава издирването на двамата туристи, които се изгубиха в Централния балкан. Издирването беше спряно през нощта и тази заран се възобн...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР