Трети ден продължава издирването на двамата избягали затворници. Във вторник

...
Трети ден продължава издирването на двамата избягали затворници. Във вторник
Коментари Харесай

Трети ден издирват двамата избягали затворници

Трети ден продължава издирването на двамата избягали пандизчии. Във вторник двама рецидивисти - Владимир Стефанов и Радослав Колев, избягаха от софийския затвор откакто заплашиха надзиратели с оръжие.

Столичната дирекция на вътрешните работи прикани хората, които разполагат с спомагателна информация за търсените, да алармират на тел. 112 или в най-близкото отделение на Министерство на вътрешните работи. От дирекцията предизвестяват хората да алармират незабавно, ако виждат двамата мъже. По данни на полицията те са нападателни, допустимо е да са въоръжени и да окажат опозиция. Министерство на вътрешните работи предизвести хората по никакъв метод да не търсят физически контакт с избягалите пандизчии.

Под засилена защита са границите, входовете и изходите на автомагистралите и всички съществени пътища у нас. Пътните патрули са инструктирани да наблюдават за съмнителни коли.

Над 100 сигнала за избягалите пандизчии е получило Министерството на вътрешните работи от вторник насам. Вчера вътрешният министър Валентин Радев уточни, че към 30-сет от тях били по-достоверни. В Столична дирекция на вътрешните работи е основан специфичен щаб, който ревизира всички достигнали до полицията сигнали.

В сряда синът на единия от бегълците беше арестуван, а след това освободен.

Бягството на двамата рецидивисти от пандиза докара и до оставки. По предписание на премиера Бойко Борисов министърът на правораздаването Цецка Цачева изиска оставките на краткотрайно преназначения на длъжността основен шеф на Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “ Свилен Цветанов и началника на пандиза в София Петър Кръстев.

Местата им са заети от чиновници на Главна дирекция „ Охрана “ към Министерство на правораздаването. Доклад от инспекцията в правосъдното министерство по случая с бягството от пандиза се чака на 12 април и по-късно ще бъдат подхванати дисциплинарни ограничения по отношение на дейностите на директно виновните чиновници, вследствие на които е осъществено бягството. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР