Трети ден планински спасители издирват изгубена жена в Рила, съобщи

...
Трети ден планински спасители издирват изгубена жена в Рила, съобщи
Коментари Харесай

Трети ден издирват жена в Рила

Трети ден планински спасители търсят изгубена жена в Рила, заяви Нова телевизия, базирайки се на Планинската избавителна работа.

Сигналът за изгубването на 64-годишната жена е подаден в неделя вечерта.

Тя е подхванала сама преход в Мальовишкия дял на планината, само че от следобедните часове нейните близки са изгубили контакт.

След приемане на сигнала екип на Планинската избавителна работа е посетил хижа " Мальовица ", където изчезналата е видяна за финален път. Издирването обаче не дало резултат.

В понеделник сутринта спасителите възобновили акцията в уголемен състав - присъединили се още петима спасители от Самоков и двама доброволци.

Те създали обход и претършуване на всички маркирани по-вероятни трасета, само че без резултат.

По данни от нейните близки, дамата е с тъмни облекла, които се сливат с каменистия терен.

Междувременно от централата на ПСС е пожелан хеликоптер от авиобаза Крумово за облитане и оглеждане на по-голям регион. Военните са дали вертолета и планинските спасители са подготвени да излетят във всеки един миг. Но заради внезапното утежняване на времето и появилия се мощен вятър полетът е арестуван.

Издирването продължава и през днешния ден, като към спасителите от Самоков се причислиха и доброволци от София и Пловдив с две кучета.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР