Трети ден онкоболни пациенти нямат достъп до столичната болница Софиямед“

...
Трети ден онкоболни пациенти нямат достъп до столичната болница Софиямед“
Коментари Харесай

Десетки без химиотерапия в София


Трети ден онкоболни пациенти нямат достъп до столичната болница „ Софиямед “ за химиотерапия. Болницата е затворена, а всички лекари и пациенти вътре са сложени под карантина, оповестява БНР. Пациенти алармираха „ Хоризонт “, че се постанова да спрат лечението си.

36-годишен пациент с онкологично заболяване в четвърти етап през днешния ден е трябвало да организира химиотерапията си, само че бил върнат без никакво пояснение, алармира разтревожената му майка:

„ С доста старания и страдания съумях да се свържа с лекуващата му лекарка и тя сподели, че си прави профилактика. Съгласна съм и през вчерашния ден, и оня ден вършиха профилактика, само че сутринта министърът сподели, че лекуването на онкоболните няма да се прекъсва. Трябва през днешния ден да се прави вливането “.

В същата обстановка са още десетки онкоболни пациенти, които се тормозят по какъв начин ще продължи лекуването им, защото „ Софиямед “ няма да бъде отворена скоро.

Ръководителят на Оперативния спешен щаб проф. Венцислав Мутафчийски съобщи:

„ Там е открито и второ огнище с лекар във Велико Търново и до момента в който не се обясни обстановката, няма да има достъп за други пациенти.

Не е ясно къде и по кое време онкоболните пациенти на „ Софиямед “ ще могат да проведат химиотерапията си.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР