Трети ден на траур в Сърбия. В скръбта и шока

...
Трети ден на траур в Сърбия. В скръбта и шока
Коментари Харесай

Напрежението в Сърбия расте. Ще подаде ли оставка Вучич?

Трети ден на печал в Сърбия. В скръбта и шока жителите на западната ни съседка търсят отговори на доста въпроси, предава Българска национална телевизия.

В страната стартира да пораства недоволството против ръководещите. За на следващия ден опозицията привиква митинг, а президентът Александър Вучич се чака да разгласи ограниченията, които управляващите ще подхващат след двете ужасяващи закононарушения. Местни медии не изключват опцията Вучич да подаде оставка поради случилото се и да се отиде на предварителни избори.

" Провалихме се на този изпит - като народ, като страна. Всички се провалихме. Помня бомбардировките на НАТО и мога да ви кажа, че Белград в никакъв случай не е бил толкоз печален ", споделя Тодор Драгичевич, доктор от Белград.

От на следващия ден стартира да тече едномесечният период, който управляващите дадоха на жителите да се разоръжат или да пререгистрират оръжията си. След приключването му влизат в действие драконовски ограничения против притежанието на нелегално оръжие.

Междувременно причинителят на втората всеобща пукотевица в региона на град Смедерово призна, че е направил закононарушението. Той е обяснил пред органите на реда, че го е направил, с цел да респектира и заплаши близките и да получи тяхното почитание. Съдът в Смедерово му наложи мярка за неотклонение задържане под стража.

Пред съда в Белград бащата на малолетния стрелец отхвърли да носи виновност за случилото се. Прокуратурата ще упорства той да остане в ареста, с цел да не въздейства на очевидците и да се избегне риска закононарушението да се повтори.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР