Трети ден на траур в Гърция след влаковата катастрофа, при

...
Трети ден на траур в Гърция след влаковата катастрофа, при
Коментари Харесай

Кошмарът в Гърция: Все още не е ясно колко пътници е имало във влака

Трети ден на печал в Гърция след влаковата злополука, при която починаха 57 души. Обвинен за тежката покруса продължава да е единствено началникът на гарата в Лариса. В гръцките медии се появи информация, че той е бил назначен единствено пет дни преди случая, а това евентуално е една от аргументите той да допусне съдбовната неточност, довела до челния конфликт.

На третия ден от злополуката въпросът какъв брой хора е имало във влака продължава да няма отговор. На последната спирка преди смъртоносния удар в Лариса са се качили пасажери, които са си закупили билети в самия трен. Затова ги няма в електронната система и не се знае какъв брой въобще са били. Това значи, че формалният брой жертви – 57, може да не е окончателният.

22-годишният студент Денис Руцис се качва на влака за Солун и звъни на татко си. „ Татко ще се забавим, ще ти звънна аз по телефона. Не идвай по-рано. Още очаквам позвъняването му ”, споделя бащата. Три дни след жестоката злополука, родителите на Денис търсят отговори. „ Не знам дали е бил на мястото си по време на удара, това желая да схвана. Може да е бил напред. Търсят го, не е в листата на ранените, няма го на никое място. Денис Руцис се споделя, на 22 години. Работи в Солун в една компания. Беше ходил да види приятелите и родственици, които имаме в Атина и приятелката му ”, споделя майката. „ Всичките деца - убиха ги. Това стана. Убийци са. И не е единствено един, всички са. Търся детето си, диря го, само че нищо ”, споделя бащата.
Студенти и възпитаници също потърсиха отговори. Те се събраха на проява в Лариса. Настояха за отговорност и се заканиха да отмъстят за погубените животи.
„ В потрес съм. Обадиха ни се нощес по телефона и споделиха: „ Приятелят ви е разпознат ”. Аз бях на открито и го търсех, а той е бил мъртъв. Трябва да се събудим, тъй като спим и там не починаха единствено студенти и близки хора, бъдещето ни умря ”, съобщи Алексия Анатасиу.

На мястото на злополуката издирването продължи и през днешния ден. Заради изобилния дъжд влакът пропадна в почвата и това затрудни интервенцията. В болничното заведение не престават да се лекуват стотици. „ Много тежки моменти. Родители изпратиха децата си на влака, прегърнаха ги, целунаха ги, със повеля, когато стигнат в Солун да им звъннат по телефона. Повтарям, че е доста тежко за мен. Голяма душевна мощ би трябвало ”, споделя Атанас Костадинос, доктор в болничното заведение в Лариса.

Снощи Атина още веднъж стана сцена на многохиляден митинг, а стачкуващите влязоха в конфликти с полицията.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР