Третата вълна тръгна. Притеснително е, че вирусът атакува вече предимно

...
Третата вълна тръгна. Притеснително е, че вирусът атакува вече предимно
Коментари Харесай

Директорът на МБАЛ-Благоевград: Има дефицит на COVID ваксини

Третата вълна потегли. Притеснително е, че вирусът нападна към този момент най-вече младите . Това сподели шефът на МБАЛ-Благоевград доктор Огнян Митев, заяви БГНЕС. Персоналът на болничното заведение имаше опция да се имунизира, само че през последните дни се следи недостиг на ваксини, нека казуса бъде решен скоро, откакто има нови подписани контракти. До две седмици ще получим ваксини и имунизацията ще продължи, добави доктор Митев.

Колкото до прословутите 1000 лв., има разпоредба, съгласно която те се отпускат на избран брой чиновниците съгласно преболедувалите пациенти . Условно казано, на минали 100 пациенти, 150 чиновници получават тази добавка, а в същия миг идват описи с по 250 имена. Разбирате, че няма по какъв начин да се разпределят. Затова може би има недоразумения, само че ние съумяваме да ги решим. А дали системата е обективна или не, не решаваме ние , единствено изпълняваме, безапелационен бе болничния шеф.

Според него този проблем не се отнася за отделенията, в които се лекуват COVID-болните. Той добави, че приетите в болница са близо 50 души, от тях 6-ма са на интензивно лекуване в отделението по реанимация, а останалите са разпределени в инфекциозно, вътрешно и двама в последното разкрито COVID-отделение, Уши, нос и гърло.

Припомняме, че преди дни бе разкрито
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР