Третата вълна ще бъде точно по време на изборите, тя

...
Третата вълна ще бъде точно по време на изборите, тя
Коментари Харесай

Доц. Мангъров: Третата вълна е планирана за изборите

Третата вълна ще бъде тъкмо по време на изборите, тя е планувана за тогава. Ако следите статистиката, което аз върша всеки ден, ще видите, че процентът на новооткритите инфектирани остава еднакъв. Процентът на тези, които са в интензивните браншове, понижава. Днес да вземем за пример (б.а. вчера) са 3-4 души по-малко. Броят на приетите в болница също е по-малък, в сравнение с в предните дни. Клиниката, на която съм началник, е с 90 кревати, имаме сред 18 и 23 заболели, според какъв брой са изписани за деня. От тях същински заболели са не повече от 3-4 души, които имат потребност да им се дава О2. Това съобщи доцент Мангъров пред Трафикнюз.

Дори и да се появи трета вълна, ние сме в положение да я посрещнем. Няма нищо ужасно, нищо тревожно. Не разбирам за какво са тези мрачни прокоби, които се леят всяка заран от екраните на тв приемниците – по какъв начин ще пристигна трета вълна, по какъв начин отново ще се препълнят лечебните заведения. Това си е чиста проба всяване на боязън. Има и напълно съответни отзиви, като това на Ангел Кунчев, че третата вълна ще бъде тъкмо по време на изборите. Да, несъмнено ние тъкмо тогава сме си я поръчали, сподели експертът.

Трябва да се отворят заведенията, би трябвало да се отворят стадионите. Децата да тръгнат обикновено на учебно заведение, студентите – на лекции. Животът би трябвало да се върне към естествения си темп. И в случай че се появи трета вълна, ние ще я посрещнем. На нас това ни е работата. Ако някой го е боязън, да си даде оставката, и тези, които останем, ще се оправим, безапелационен бе Мангъров.

На въпрос: Възможно ли е коронавирусът да стане сезонен, както грипът да вземем за пример, той отговори:Поначало коронавирусите дават отговор за към 10-15% от това, което назоваваме настинки, от острите вирусни инфекции. Ако те можеха да станат такива, каквито са грипните вируси, до момента щяха да са станали. Малко евентуално е съгласно мен. Просто това е нов вирус, който по стичане на събитията е прескочил от животните върху хората. Той ще мине през цялото население на Земното кълбо и най-вероятно няма да има продължение. Тези неща са се случвали неведнъж в историята на човечеството. Това, което виждаме към този момент, е, че новите мутанти не са по-смъртоносни. Те не провокират по-тежко заболяване, само че се популяризират доста по-бързо. Което би следвало да значи, че напълно скоро ще довършат работата на остарелия, до момента в който ние се мотаем с имунизациите. А и, доколкото виждам, няма опашки от искащи да се имунизират, просто тъй като хората виждат, че това не е толкоз тежко заболяване, какъв брой се пробват да ни го показват.

И другото е, че тези, които са прекарали остарелия вид, те не се разболяват от новия. Защото и остарелият, и новият вид имат еднакъв антигенен градеж, за което приказва това, че имунизациите работят и на остарелия, и на новия.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР