Третата стъпка е да говорим за персоналния състав на бъдещо

...
Третата стъпка е да говорим за персоналния състав на бъдещо
Коментари Харесай

Атанасова още сънува общо правителство с ПП-ДБ. Предложи формула 1:1

" Третата стъпка е да приказваме за персоналния състав на бъдещо общо държавно управление. Ако би трябвало да приказваме за взаимни отстъпки и прошки - демонстрираме забравяне на политическото си его. Борисов сподели, че всичко е дал прошка ", изясни Атанасова. 

Контрираха я обаче с въпрос, че наподобява в редиците на ГЕРБ не са дали прошка. 

" Ако Борисов е дал прошка в персонално качество това, което му се аргументи, за нас е мъчно да извиним 2 години завист, чегъртане ", изясни председателката на парламентарната група на ГЕРБ. 

Борисов и съпартийците му сложиха ултиматум на ПП-ДБ да покажат състава си за кабинет, преди да получат мандата за сформиране на държавно управление. Кирил Петков съобщи, че това ще се случи във вторник, само че в това време се появи информация, че в проектосъстав на кабинет ще влязат той, Асен Василев, Атанас Атанасов и Весела Чернева. От ПП-ДБ обявиха, че " няма да разясняват клюки ". Борисов обаче прикани водачите да се отдръпват от изпълнителната власт, както е направил той.

Атанасова изясни, че от ГЕРБ упорстват за " паритет " и формула на държавно управление 1:1 с " Продължаваме Промяната " - " Демократична България ". 

" Това е сложено е от нас като въпрос. Когато се предлага кабинет, в случай че приказваме за общо държавно управление, мандатите няма да имат значение, при изискване че имаме равнопоставеност, в случай че приказваме за политически ослепителен кабинет ", изясни Атанасова. 

Все още обаче няма сделка за това, стана ясно от думите й. 

" Това е предлагането от наша страна, тъй като считаме, че по този начин е редно. ГЕРБ е победител в два следващи избора. Втора опция е да създадем равно далечен кабинет бед политици като наличие в него - дано всички водачи да бъдат на първия ред и дружно да управляват това държавно управление ", предложи Атанасова. 

“Всеки от нас би трябвало да не помни политическото си его и да се управлява от ползите на народа. Това е най-важното. Нямаме бюджет към този момент четири месеца. Ако не реализираме баланс, съгласие, това значи, че юни или юли страната ще бъде в задънена обстановка ", добави още тя. 

“Предлагаме опция. Ако другата седмица бъде препоръчан мандат, би трябвало да бъдем с претендент за министър председател. Ако не реализираме единодушие с тях, той ще бъде от ГЕРБ ", добави Атанасова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР