Третата поредна издънка на Арсенал увеличи шансовете на Манчестър Сити

...
Третата поредна издънка на Арсенал увеличи шансовете на Манчестър Сити
Коментари Харесай

“Контра”: Предаде ли Арсенал титлата на Манчестър Сити

Третата поредна издънка на Арсенал усили възможностите на Манчестър Сити да отбрани купата си във Висшата лига. В сряда двата отбора излизат в директна борба за златните медали в Англия. Това беше водещата тематика в следващото издание на “Контра ” - дискусионното предаване на Sportal.bg и Sportal TV за европейски футбол, в което този път участваха публицистите Даниел Любомиров, Васил Сумрачки и Радослав Стойков.

“Гражданите ” към този момент имат преимущество, без значение че този кръг даже нямаха дуел за състезание. След като не съумя да надвие последния Саутхамптън, Арсенал сякаш направи противника си от “Етихад ” любимец.

През миналия уикенд Сити беше зает с мач от полуфиналите за Купата на Англия, където не се затрудни против Шефилд Юнайтед и след 3:0 се класира за срещата за трофея. Там противник на тима ще бъде Манчестър Юнайтед, който се изтеза с Брайтън и надви чак след осъществяване на дузпи.

Голямата изненада през миналите дни беше резултатният триумф на Нюкасъл с 6:1 над Тотнъм, след който може да се каже, че “шпорите ” отпаднаха от битката за място в топ 4. На възможностите за класиране в Шампионската лига се надяваше и Ливърпул, като те се бяха нараснали след измъченото 3:2 над Нотингам Форест. Успехът на Нюкасъл обаче постави завършек на фантазиите на мърсисайдци.

В Испания отборът на Барселона направи решаващата крачка към купата след минималното 1:0 над Атлетико Мадрид. От показаното на “Камп Ноу ” се видя, че сякаш каталунците още веднъж са във форма за разлика от последните си няколко дуела. На фона на това Реал Мадрид изигра следващия си мач “за протокола ”, надделявайки с 2:0 над Селта.

Първенецът в Италия също е явен, като това ще е Наполи. След известни съмнения футболистите от Неапол изиграха шампионски дуел, пречупвайки Ювентус с 1:0 в Торино. Полуфиналистите в Шампионската лига Милан и Интер пък записаха много по-спокойни победи.

Изненадващо или не, интригата в Германия се завърза, откакто Борусия (Дортмунд) смъкна Байерн (Мюнхен) от върха. Дали треньорската промяна при “червените ” не се оказа неточност?

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР