Третата по големина банка в Гърция - Eurobank, обяви, че

...
Третата по големина банка в Гърция - Eurobank, обяви, че
Коментари Харесай

Собственикът на Пощенска банка продава портфейл от лоши кредити за €1,5 милиарда

Третата по величина банка в Гърция - Eurobank, разгласи, че ще продаде портфейл необслужвани заеми на стойност от 1,5 милиарда евро на шведската Intrum, оповестява Kathimerini. Сделката е част от тактиката на финансовата институция за понижаване на каузи на " неприятните " заеми.

Необслужваните заеми са огромният проблем на банките в южната ни съседка, като към края на юни тази година те възлизат на 101,8 милиарда евро или съставляват 50,6% от всички заеми.

Според проекта за преструктурирането им този дял би трябвало да бъде понижен с 38 на 100 до размер от 66,7 милиарда евро до 2019 година.

" Радваме се да сключим тази договорка с най-големия европейски снабдител за ръководство на отговорности ", разяснява основният изпълнителен шеф на Eurobank Фокион Каравиас.


" Пощенска банка " купува клоновете на Alpha Bank в България

Вижте повече

У нас Eurobank държи " Пощенска банка ", като през лятото на 2015 година кредитната институция закупи клоновете на друга гръцка банка в България - Alpha Bank.

Тази договорка беше част от уговорките, които Гърция пое с втората избавителна стратегия през 2012 година. Според тях Националната банка на Гърция и Piraeus да продадат всички свои дъщерни компании в чужбина, а Alpha Bank и Eurobank да оставят бизнеса си единствено в две страни.

Преди няколко месеца от втората оповестиха, че ще търсят купувачи за своите дъщерни компании в България, Румъния, Сърбия, Албания и Украйна.

 Piraeus Bank готви за продажба бизнеса си на Балканите, в това число и в България
Piraeus Bank готви за продажба бизнеса си на Балканите, в това число и в България

Това удостовери изпълнителният шеф на банката
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР