Третата по численост политическа сила в Народното събрание Възраждане обяви

...
Третата по численост политическа сила в Народното събрание Възраждане обяви
Коментари Харесай

С Деян Николов начело Възраждане“ посягат към място в София

Третата по бройка политическа мощ в Народното събрание " Възраждане " разгласи претендента си за градоначалник на София. Това ще бъде Деян Николов, в този момент депутат и също по този начин член на инициативния комитет на за отсрочване на приемането на еврото.

" Преди месец декларирахме, че ще участваме в конкуренцията освен в София, а във всички общини без изключение. Но, несъмнено, София, столицата, е най-важният град, който концентрира, за положително или неприятно, 1/3 от икономическия и демографския запас на страната. И поради българското законодателство, концентрира и 100% от политическия и административен запас. (...) София се трансформира в едно съвременно постиндустриално гето. София е освен на софиянци, тя е лицето на България. И всички ние сме длъжни да създадем по този начин, че нашият столичен град да бъде един от образците в Европа ", показа визията на партията си Костадин Костадинов на брифинг в Българска телеграфна агенция.

София има големи проблеми от десетилетия , като ръководството, без значение коя партия е отпред, не мени модела си, установи кандидат-кметът Деян Николов.

" Ресурсът се разпределя по неправдив метод, тъй като има една дребна група хора, най-много от бизнеса, чиито ползи биват удовлетворявани без значение кой е кметът. И тук аз и моят екип работим на концептуално равнище по визията по какъв начин София да се развива и ще предложим напълно нова философия във връзка с това по какъв начин да се обърне наклонността. Защото сега следим една сегрегация - ресурсите се наливат главно в централната част на града и в няколко други региона и имаме голям брой крайни квартали, които на процедура са занемарени и изоставени, просто тъй като там бизнес ползите нямат интерес да влагат ", сподели той.
 Борис Бонев сигурен, че Терзиев ще смаже ГЕРБ още на първия тур на локалните избори
Борис Бонев сигурен, че Терзиев ще смаже ГЕРБ още на първия тур на локалните избори

Бонев упорства за цялостно реформаторско болшинство в Столичния общински съвет

Втори, само че не и по значимост приоритет на претендента на " Възраждане " - децентрализация на локалната власт. В какво се показва тя? В провеждането на локални референдуми и директното ангажиране на жителите по значими за града въпроси. " Имаме обстановка, в която жителите могат да изкажат своето мнение един път на 4 години, което считам, че е незадоволително ", посочи Николов.

Върху чистотата на града, постоянно миене на улици, което все още не било факт, битка с презастрояването и наклонността столичният град да се развива главно на юг, където към този момент презастрояването стига внушителни равнища, повече зелени площи и други подчертава кандидат-кметът.

" Целта ни е продобиване на изборите, присъединяване и продобиване на балотаж и най-малко 15 общински съветници в София ", не липсваше упоритост от страна на Костадин Костадинов.

Лидерът на " Възраждане " мина и по нормалния конспект от политически тематики, най-много що се касае до протакането на референдума за еврото от страна на останалите партии в Народното събрание (без Има Такъв Народ и БСП). Костадинов още веднъж изрази подозрения, че макар че са длъжни по закон, болшинството депутати няма да гласоподават " за " референдума, което щяло да бъде " държавен прелом ".
 И да не помислят да замитат референдума, сигнализират от
И да не помислят да замитат референдума, сигнализират от " Възраждане "

Хората на Костадин Костадинов чакат Народно събрание да кажат по кое време ще е
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР