Третата линия се строи на етапи и в момента изграждаме

...
Третата линия се строи на етапи и в момента изграждаме
Коментари Харесай

Шефът на метрото обясни кога ще пуснат третия лъч

Третата линия се строи на стадии и сега построяваме два от тях. Първият стадий е от "Красно село " до бул. "Владимир Вазов ". Това сподели пред Българска национална телевизия инж. Стоян Братоев - шеф на "Метрополитен ".

„ Първият стадий - от "Красно село " до бул. "Владимир Вазов " - 8 км с 8 метростанции, който е разграничен на два подучастъка - първият е от "Граф Игнатиев " през НДК до "Красно село ". Това е първият сектор - 5 км с 5 метростанции. И секторът от "Граф Игнатиев ", "Орлов мост " и театъра за канала до бул. "Владимир Вазов " -3 км с 3 метростанции ", изясни той.

По думите му метростанция "България " е съвсем приключена. Двукилометровото трасе от тази станция до депото, което минава и през "Красно село ", е готово. Там остава единствено да се извършат тестванията.

По него от 20 мотриси 16 към този момент са минали тестванията, добави инж. Братоев.

„ Забавяне няма, зависи от времето, което е належащо за тествания. Правим всичко допустимо до края на годината да бъде приключен. Но освен този сектор. Той ще бъде приключен по-рано, дружно с сектора до „ Граф Игнатиев “, тъй като това е един пусков комплекс “, сподели инж. Братоев.

„ На другите три метростанции, които са на „ Граф Игнатиев “, НДК и ВМА също вървят строителни работи. Там са към този момент на стадий довършителни работи, само че там има повече работа. Затова октомври месец би трябвало да бъдат завършени строителните работи и да стартират тестванията както тук “, уточни той.

По думите му, с изключение на тествания на влаковете се прави и образование на машинистите, защото влаковете са с нов вид автоматика. Около 40 души се образоват.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР