Трета поредна нощ Русия обстрелва и унищожава пристанището в Одеса,

...
Трета поредна нощ Русия обстрелва и унищожава пристанището в Одеса,
Коментари Харесай

Борел определи като варварство руския обстрел по Одеса

Трета поредна нощ Русия обстрелва и унищожава пристанището в Одеса, изгоряха 60 хиляди тона зърно. Този обстрел предизвиква освен цивилни жертви, само че и огромни опустошения на силозите в пристанището. Това е варварско отношение, съобщи висшият представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел преди началото на днешното съвещание на европейските външни министри в Брюксел.

Той означи, че това ще сътвори голям дефицит на храни по света и демонстрира потребността от обезпечаване на спомагателни благоприятни условия за противовъздушната защита на Украйна. Борел заяви, че ще предложи доста нарастване на европейските средства, предопределени за военна поддръжка, без да прецизира сумата преди постигането на политическо единодушие.

Ако украинските морски пътища са затворени, би трябвало да изнасяме повече зърно през нашите пристанища, това значи повече старания от съседите на Украйна, те следва да отворят границите и да облекчат преноса на зърно, съобщи Борел във връзка решението на Москва да се отдръпна от съглашението за експорт на украинско зърно през Черно море.

По неговите думи в днешното съвещание ще се включи държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън, с който ще бъдат разисквани връзките с Китай и нуждата от тяхното преосмисляне. Борел изрази вяра визитата му в Китай, анулирано до момента два пъти по " здравни аргументи ", да се състои след лятната отмора.

Той добави, че за пръв път отдавна външните министри на Европейски Съюз ще обсъдят упованията на Турция за възкръсване на договарянията за присъединение. Ще обсъдим по какъв начин да продължим връзките си с Анкара, от дълго време не сме говорили за това, сподели Борел. Според него би трябвало да се обмисли осъвременяване на митническото съглашение с Анкара и да се намерения по въпроса с визите за турските жители, пътуващи до Европейски Съюз.
ТЕМА преди 27 минути 829 преди 17 часа 1394 преди 18 часа 1069
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР