Трета поред среща-дискусия от формата Бизнесът пита кмета“ се проведе

...
Трета поред среща-дискусия от формата Бизнесът пита кмета“ се проведе
Коментари Харесай

Бизнесът пита кмета - сверяване на часовниците и нови идеи

Трета подред среща-дискусия от формата „ Бизнесът пита кмета “ се организира през днешния ден. Събитието се стреми да очертае проблеми и вероятни решения сред двете страни. Според данни на Института за пазарна стопанска система - София притегля 54% от вложенията в България и създава 40% от Брутният вътрешен продукт, посочи кметът Йорданка Фандъкова . Тя открои ниската безработица и висока претовареност, а максимален принос в стопанската система на града имат започващите компании в ИТ бранша. Като значима детайлност, тя очерта разширението на Столичната общинска организация за приватизация, която към този момент е и за вложения:

Същевременно шефът на Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинни предприятия Мариета Захариева уточни, че държавното управление облекчава бизнеса с отпадане на документи на хартия и регистрационни режими, като цитира и съответните цифри. Тя прикани компаниите да бъдат по-активни в контактите, които институцията й обезпечава за износ посредством срещи с непознатия бизнес, който демонстрира все по-голям интерес към българските производители и снабдители на услуги.

Тема, която бе наранена по време на полемиката бе новата методология за определянето на таксата битови боклуци. Въпросът за неналичието на задоволително паркинги, които да обзет непрекъснато увеличаващият се брой коли, също бе дискутиран. Тук Йорданка Фандъкова вижда решение в публично-частното партньорство за разкриването на сходни обекти. А предложение да стартират взаимни инспекции за качеството на предлаганите тестени произведения в общинските учебни заведения и детските градини насочи Мариана Кукушева , ръководител на Федерацията на хлебопроизводителите и сладкарите.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР