Трета оставка заради скандала с новодомците във властта, купили луксозно

...
Трета оставка заради скандала с новодомците във властта, купили луксозно
Коментари Харесай

Зам.-министърът на енергетиката показа апартамента, заради който хвърли оставка

Трета оставка поради абсурда с новодомците във властта, купили първокласно и на ниска цена жилище. От Министерството на енергетиката си потегля Красимир Първанов.

Заместникът на Теменужка Петкова напуща поста, ден откакто стана ясно, че и Първанов се е сдобил с жилище от компания "Артекс " в столичния квартал "Изток " на преференциални цени. Преди него оставката си като министър на правораздаването подаде Цецка Цачева, а министър председателят я одобри стремително. Трус поради ново жилище от "Артекс " раздруса и Министерството на спорта. С поста си на заместник-министър се раздели Ваня Колева.

На улица „ Тинтява” в столичния квартал „ Изток” се намира блокът, в който през есента на предходната година Първанов си купува апартамент от 150 квадрата и два гаража против 240 хиляди лв.. Две години по-рано „ Артекс” е предложил същото жилище, на зелено за близо 650 хиляди лв., и то без в офертата да влизат двата гаража.

Първанов одобри екипа на БТВ в новото си жилище часове откакто подава оставката си и съобщи:

– Чуйте шума от „ Цариградско шосе”. Това ли е скъпото жилище?

– А за какво си купихте тук, за какво не си купихте в „ Люлин”, там може би е по-тихо?

– Защото е в непосредствена непосредственост до жилището, в което пребивавам. Това жилище ще бъде за децата ми, които да бъдат до мен. Ето я едната спалня, втората спалня, трета спалня, с баня. Това е родителска стая, по този начин да се каже. Това е столова с кухня. Това е жилището в порядъка на 150 квадрата.



Снимка: БТВ

– Колко пари?

– 240 000 лв..

– Да, само че за тази цена на човек, който в този момент си търси жилище, ще му се стори извънредно необичайно ниска, да не кажем скандално ниска.

– Това си е персонален мой акт, персонална договорка и няма нищо общо с поста, който заемах до през днешния ден.



Снимка: БТВ

Първанов ще бъде тестван от комисията Антикорупция, която се зае към този момент с имотните придобивки на Цветан Цветанов, Цецка Цачева, Вежди Рашидов и Ваня Колева от компания „ Артекс”.

"Анализираме всичко, законопроектите, които са импортирани, които вероятно биха облагодетелсвали тази компания. Искаме да разровим изобщо до дъно всичко и да установим кои лица са пазарували от „ Артекс” и на какви цени”, сподели ръководителят на антикорупционната комисия Пламен Георгиев. Разследването ще обхване и разрешителните за градежа на небостъргача "Златен век " в квартал "Лозенец ". Данъчните към този момент проучват покупко-продажбите на "Артекс " за няколко години обратно, в това число и за времето, когато хора от властта са станали новодомци на „ Артекс”. От компанията резервираха безмълвие и през днешния ден.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР