Трета лента ще бъде изградена в участъка на път II-44

...
Трета лента ще бъде изградена в участъка на път II-44
Коментари Харесай

Изграждат трета лента на пътя Севлиево-Габрово в района на село Враниловци

Трета лента ще бъде построена в сектора на път II-44 Севлиево – Габрово в региона на село Враниловци . Това планува програмата на Агенция „ Пътна инфраструктура “ /АПИ/.

В момента при кръстовището в селото се извършват краткосрочни ограничения, чиято цел е да се увеличи сигурността на придвижването . Те включват монтирането на разграничителни колчета, с цел да се лимитират опциите за рискови изпреварвания и маневри от страна водачите, както и монтирането на пътни кабари, които да притеглят вниманието на водачите на коли при неспазване разпоредбите на придвижване.

Предстои да бъде о бявена социална поръчка за проектирането и построяването на трета лента в сектора от второкласния път Севлиево-Драгановци-Габрово , дружно с изработването на парцеларен проект .

С построяването ѝ ще се увеличи сигурността на трафика в дълготраен проект. Oт пътната организация припомнят, че процесът е трудоемък и ще отнеме време, само че регионална администрация Габрово и община Габрово към този момент са се заели, че ще спомагат за ускоряването му .

На работна среща на АПИ бе разисквано и кръстовището в квартал „ Киевци “ на Габрово на третокласния път III-5004 обход на града. До края на седмицата специалисти на организацията ще създадат оглед , с цел да се набележат спомагателни ограничения за сигурност на придвижването.

До края на годината следва да бъдат инсталирани нови пътни знаци и да бъде положена хоризонтална маркировка на четири сектора в област Габрово – на път I-5 Дряново-Габрово при 141-ви км, на път II-44 Севлиево-Габрово при 21-ви км и кръстовището за с. Ряховци на път I-4 при 77-ми км. Ще се обезопаси и сектор от път I-5 в региона на село Зая .

АПИ поддържа предлагането на община Габрово за превръщането кръстовището на бул. „ Априлов “ с ул. „ Юрий Венелин “, в кръгово придвижване. То е в урбанизираната територия на града, само че съответствува с сектор от републикански път I-5 .

Предстои подписването на съглашение за взаимно създаване на кръговото кръстовище. В момента в организацията се съгласува направеният от общината механически план .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР